nicholsonova
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /RE/. PHOTO: European Union 2021.

Ďuriš Nicholsonová o Martinovi Klusovi ako novom podpredsedovi SaS: Je to dobrá správa pre liberálnych voličov na Slovensku

Novým podpredsedom vládnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) sa stal Martin Klus, ktorý v súčasnosti pôsobí ako štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR). Klusa na návrh predsedu SaS Richarda Sulíka zvolila v utorok 13. júla jednomyseľne Republiková rada strany. Informoval o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák.

„Toto je veľmi dobrá správa pre liberálnych voličov na Slovensku. Pre pro-európskych moderných ľudí. A je to nová nádej pre SaS, ktorá liberálneho a pro-európskeho voliča strácala. Je totiž veľmi krátkozraké, nezodpovedné a populistické začať loviť vo vodách antivaxerov, antirúškarov, vzývačov Putina. Že áno? Martin Klus je slušný človek. A na slovenské pomery veľmi talentovaný politik, ktorý viackrát ukázal aj na postoji voči Číne či Rusku, že bez ohľadu na preferencie dokáže byť v zásadných veciach konzistentný a odolať lacnému populizmu. Viac takých Klusov do slovenskej politiky,“
povedala o svojom bývalom spolustraníkovi v SaS europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá nedávno prestúpila aj z frakcie ECR k liberálom v Renew Europe.

„Martin Klus získal obrovskú dôveru medzi členmi, ktorí ho s najviac hlasmi zvolili za člena Republikovej rady. Je preto prirodzené, že mu patrí miesto aj v najužšom vedení strany. Som rád, že členovia Republikovej rady si osvojili moje argumenty a zvolili Martina Klusa za nového podpredsedu. Teším sa na intenzívnu spoluprácu s ním v snahe posunúť našu stranu dopredu,“ uviedol Sulík.

Viac..  M. Wiezik: Zmrazené fondy pre Maďarsko môžu byť uvoľnené len ak dôjde k náprave

Novozvolený podpredseda SaS vníma zvolenie ako záväzok. Jeho ambíciou je, aby bola SaS stranou, ktorá nestratí nikdy zo zreteľa slobodu jednotlivca a bude sa držať zdravého rozumu. „Som odhodlaný pracovitosťou, ale aj skúsenosťami, ukázať občanom, že sme stranou, ktorú sa oplatí voliť,“ doplnil Klus.

O red

Odporúčame pozrieť

SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Kandidátnu listinu strany SaS do eurovolieb povedie jej súčasný predseda Richard Sulík. Na druhom mieste …

Consent choices