jurzyca
Eugen Jurzyca, europoslanec /SaS, ECR/. PHOTO: European Union 2021.

Eugen Jurzyca: Podporil som iniciatívu, aby europarlament mohol fungovať na diaľku aj po pandémii. Je to efektívnejšie

Podporujem prácu na diaľku aj v Európskom parlamente. Z dôvodu pandémie COVID-19 Európsky parlament zaviedol hybridné rokovania, ktoré europoslancom a zamestnancom EP už vyše roka umožňujú fungovať aj na diaľku. Europoslanci a zamestnanci nemusia cestovať na každý meeting či hlasovanie do Bruselu alebo Štrasburgu. Vďaka tomu došlo k výraznému ušetreniu peňazí daňových poplatníkov spojených s cestovaním. V grafe môžete vidieť, ako cez pandémiu poklesli tieto výdavky. Ide o približne 23 miliónov eur.

Som za efektívnejšie fungovanie Európskeho parlamentu, preto som podporil iniciatívu, aby Európsky parlament mohol fungovať aj na diaľku aj po pandémii. Mnohé súkromné firmy podobné zmeny vo svojom fungovaní už ohlásili.
Prekvapuje ma však odpor niektorých kolegov voči modernizácii tejto inštitúcie. Verím ale, že sa nám podarí presadiť čo najefektívnejšie fungovanie EP.

Viac..  Vladimír Bilčík: Hlavná európska prokurátorka povedala, že zrušením špeciálnej prokurátory sa prekročila červená čiara

O red

Odporúčame pozrieť

elektrina

Európsky parlament schválil reformu trhu EÚ s elektrinou

Vďaka aktuálne prijatej reforme bude trh EÚ s elektrinou stabilnejší, dostupnejší a udržateľnejší. Opatrenia zahŕňajúce …

Consent choices