stefanec
Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: European Union 2021.

Ivan Štefanec: V EÚ sú už vakcíny pre 70% dospelej populácie, je na členských štátoch aby túto šancu využili

„Po pomalšom začiatku sa spoločný európsky nákup vakcín naplno rozbehol a dnes máme (aj po našej intervencii) k dispozícii viac registrovaných vakcín, ako bol predpoklad na začiatku roka.
Je teraz len a len na členských štátoch (a samozrejme na zodpovednosti občanov), aby túto šancu na výhru nad pandémiou aj využili,“
hovorí europoslanec Ivan Štefanec /KDH, EPP/.
EÚ má dostatok, do konca roka daruje viac ako 200 miliónov dávok
Európska únia (EÚ) daruje krajinám so strednými a nízkymi príjmami do konca roka viac ako 200 miliónov dávok vakcín proti koronavírusu. To je dvojnásobok množstva, ktoré chcel 27-členný blok pôvodne poskytnúť, najmä prostredníctvom iniciatívy COVAX.Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová oznámila, že únia „preberá svoju zodpovednosť pomôcť svetu, všade, bojovať proti vírusu. Očkovanie je kľúčom, preto je nevyhnutné zabezpečiť prístup k vakcínam proti COVID-19 krajinám na celom svete“. Podľa EÚ dosiaľ COVAX doručil 122 miliónov dávok do 136 krajín. Únia tiež podľa vlastných údajov poskytuje africkým krajinám pomoc s výrobou vakcín a liekov, aby znížili závislosť kontinentu od importu.(redakcia/SITA).

Viac..  Katarína Roth Neveďalová o habaní majetku: Návrh som nepodporila, nesmieme vytvárať precedensy

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Prezidentská kampaň pred druhým kolom volieb je v plnom prúde. Svoju podporu kandidátom vyjadrujú rôzne …

Consent choices