nicholsonova
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /RE/. PHOTO: European Union 2021.

„Ubehlo osem mesiacov a nič!“ Lucia Nicholsonová kritizuje slovenských ministrov, že ešte neznížili sadzby za držanie marihuany

„Pozrite sa na túto fotografiu. Je na nej Robo Džunka, mladý chalan, ktorý si odpykáva 12,5 roka za marihuanu. Nebezpečný zločinec s ostrahou,“ začína vyjadrenie europoslankyňa Ďuriš Nicholsonová z frakcie liberálov. Na svojom facebooku zverejnila fotografiu mladého muža, ktorý si odpykáva trest 12,5 roka za marihuanu.


„Nebezpečný zločinec s ostrahou. V júni požiadal o prepustenie z väzby. Urobil tak po tom, ako sa za neho postavila verejnosť, mladí ľudia, ale aj odborníci na trestné právo, ktorí poukazovali na nezmyselne drakonické tresty za držbu marihuany. Vtedy aj ministerka spravodlivosti aj minister vnútra prisľúbili, že trestný zákon zmenia a sadzby znížia,“ uvádza europoslankyňa.

Ubehlo 8 mesiacov a NIČ‼️

„Napriek tomu sa Robo domnieval, že by ho z väzby mohli podmienečne prepustiť s tým, že by si trest odpykával doma s monitorovacím náramkom a pod dohľadom probačného úradníka. Chalan je totiž v base za to, že mal v podmienke pri sebe 7 gramov trávy. Nikoho nezabil, nikoho neznásilnil. Okresný súd súhlasil s podmienečným prepustením Roba. Ale prokurátorka nie, podala sťažnosť a krajský súd jej vyhovel. A tak Robo zostáva v base s ťažkými zločincami, násilníkmi a tyranmi. Takto vyzerá spravodlivosť? Za držbu marihuany vyšší trest ako za zabitie, vraždu, či znásilnenie? Takto vyzerá nápravno-výchovný systém?,“ zamýšľa sa europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová na sociálnej sieti.

Viac..  Robert Hajšel: Nerobme ľudí ešte chudobnejšími

O red

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: Utrpenie pána Šipoša a jeho rodiny stále nekončí

Pojednávanie na Okresnom súde v Trnave prinieslo nový rozsudok v tomto skoro 3 roky ťahajúcom …

Consent choices