europol
PHOTO: © European Union.

Modernizácia IT systémov pre lepšiu komunikáciu polície s Europolom má vyjsť na 1,5 milióna eur

Ministerstvo vnútra obstaráva IT vybavenie v rámci projektu na rozšírenie a modernizáciu komunikačného kanálu Europolu SIENA na vybrané slovenské policajné útvary. Ako sa ďalej uvádza v oznámení na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie, celkové náklady na zabezpečenie potrebného vybavenia sa odhadujú na 1 358 848 eur bez DPH.

„Predmetom zákazky je nákup nových serverov a sieťovej infraštruktúry za účelom rozšírenia a modernizácie systému SIENA vrátane implementácie do pracovných postupov SIRENE (Národná ústredňa pre medzinárodnú policajnú spoluprácu, pozn. SITA), Interpolu a ďalších príslušných úradov,“ uvádza ministerstvo vnútra s tým, že konkrétne má ísť o zabezpečenie hardvéru Národnej ústredne Europol Úradu medzinárodnej policajnej spolupráce Prezídia Policajného zboru v Bratislave a vybraných útvarov Policajného zboru SR (PZ SR). Súčasťou projektu je aj nákup softvérových licencií v hodnote ďalších 209 800 eur bez DPH. Záujemcovia o poskytnutie požadovaného vybavenia môžu ministerstvu predkladať ponuky do 10. augusta.

Cieľom projektu „Rozšírenie a modernizácia komunikačného kanálu Europolu SIENA na vybrané útvary Policajného zboru SR“ má byť zefektívnenie komunikácie a výmeny informácií na národnej a medzinárodnej úrovni rozšírením komunikačného kanálu na vybrané špecializované útvary PZ SR. „Získavanie a rýchla výmena informácií medzi Europolom, členskými krajinami Európskej únie, tretími stranami a kompetentnými útvarmi PZ SR zaoberajúcimi sa trestnou činnosťou obsiahnutou v mandáte Europolu napomáha k predchádzaniu trestnej činnosti a odhaľovaniu páchateľov trestnej činnosti, čo vedie k predchádzaniu závažnej a organizovanej trestnej činnosti a zároveň k zvýšeniu bezpečnosti občanov SR a EÚ,“ uvádza rezort vnútra. Dodáva, že projekt je spolufinancovaný EÚ z Fondu pre vnútornú bezpečnosť.

Viac..  Ivan Štefanec: Rozširovanie EÚ nás robí silnejšími

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

vino

EK víta dohodu o posilnení ochrany vysokokvalitných potravinových výrobkov a nápojov

Európska komisia víta politickú dohodu o preskúmaní a posilnení systému zemepisných označení vína, liehovín a …

Consent choices