hasici
Reprofoto: YT

Reportáž gréckej televízie o slovenských hasičoch: V priamom prenose ďakovali Slovensku

Hasiči na ceste do Grécka zdolali viac ako 1 600 kilometrov

Po opustení Slovenskej republiky prešli príslušníci Hasičského a záchranného zboru cez Maďarsko do Srbska, kde prenocovali v meste Niš. V pondelok skoro ráno pokračovali cez Macedónsko do Grécka a neskôr trajektom na ostrov Evia. Práve cesta trajektom bola pre nich výzvou, ktorú však zvládli bez menších problémov.

Rozdelili sa na dve skupiny a hasičskú techniku prepravili na ostrov počas dvoch plavieb. Posledná skupina hasičov dorazila do miestnej telocvične, ktorá sa na pár dní stane ich zázemím, dnes o štvrtej hodine ráno. Od akceptácie pomoci Grécku do príchodu prvých hasičov na vytýčené miesto neuplynulo ani 55 hodín.

Podľa slov hasičov prebiehala cesta do Grécka naprieč Európou bez problémov. Sú vďační za ústretovosť všetkých úradov, vďaka ktorým bol zabezpečený ľahký prechod všetkých hraníc a tiež za pohostinnosť srbských kolegov, u ktorých prenocovali.

Viac..  Kandidátnu listinu pre voľby do EP podalo 24 politických strán a jedna koalícia

Od dnešného rána sú hasiči z Modulu hasenia požiarov v teréne a zostáva len veriť, že vďaka ich nezištnej pomoci sa oheň podarí dostať pod kontrolu.

O red

Odporúčame pozrieť

EÚ pomáha Grécku hasiť ničivé lesné požiare

Členské krajiny EÚ zmobilizovali 11 hasičských lietadiel a jeden vrtuľník z rezervy rescEU na pomoc …

Consent choices