Miriam Lexmann, europoslankyňa KDH/EĽS. PHOTO: archív ML

Miriam Lexmann: Sme schopní tvoriť zázraky

Zažili ste v živote moment, kedy ste boli presvedčení, že sa vám stal zázrak? Je pre vás zázrakom niečo „čo si neviete vysvetliť“ alebo skôr niečo „nezabudnuteľné“, niečo „bežné“ alebo „výnimočné“? Boh zázrakmi nešetrí a naše životy nimi vie ozvláštniť tak, že máme pocit, akoby sa nachvíľu a iba pre nás, zastavil čas.

Spomínate si ešte, aké to bolo, keď sme boli deti? Práve čas prázdnin sa vždy zmenil na krajinu zázrakov 🐾 Detstvo má obzvlášť citlivé oko na zázraky a hľadá ich aj tam, kde už svet dospelých vidí všednosť 👁️ Nájsť vzácny kameň, vyliezť na strom, objaviť supertajnú skrýšu, môcť zostať dlhšie vonku, spoznať nových priateľov alebo ísť prvý raz do kina ⛺ Zázraky akoby čakali všade okolo a boli pripravené iba pre nás.

Vekom sa náš vzťah k „vzácnosti“ mení. Meníme sa my. Detstvo a jeho zázraky sú preč. Čoraz viac si uvedomujeme život z druhej strany. Život, ktorý sme ako deti vnímali niekedy až príliš samozrejme.

Viac..  Jozef Mihál: Novela o energetickej hospodárnosti budov bude mať veľký význam aj pre Slovákov

Kde v ňom hľadať zázraky? Stačí si otvoriť oči. Sú všade naokolo. Je to pocit, mať sa kam vrátiť. Bezpečie, naši blízki, spoločné chvíle, zdravie, objatia. 👨‍👩‍👧‍👦 Mať čas byť „iba tak“ spolu. Nikto iný, iba my máme možnosť tvoriť tieto chvíle tak, aby sme si na ne časom spomenuli ako na „zázračné“.

Buďme vnímaví na zázraky. Život, ktorý pre nás pripravil Boh, je ich plný.

Prajem vám pekný víkend, priatelia 🌼

O red

Odporúčame pozrieť

Miriam Lexmann: Keby sa mali dodržiavať pravidlá Euro 7, ceny osobných áut by narástli o 2000 eur

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Euro …

Consent choices