Ilustračné PHOTO Zdroj: screenshot © European Union, European Council

Európska lieková agentúra rozhodne, či bude potrebná tretia dávka vakcíny

Európska lieková agentúra (EMA) rozhodne, či bude potrebná tretia dávka vakcíny proti koronavírusu. Agentúra v utorok informovala, že „spolupracuje s vývojármi vakcín“ s cieľom koordinovať predkladanie potrebných údajov. Podľa vyjadrenia pre tlačovú agentúru AP si je vedomá, že podanie posilňovacej dávky už zaočkovaným ľuďom zvažujú mnohé európske krajiny.

„V tejto fáze EMA ešte nerozhodla, či a kedy bude posilňovacia dávka vakcíny proti COVID-19 potrebná,“ konštatovala agentúra. „V nasledujúcich týždňoch sa očakávajú ďalšie údaje od spoločností, ktoré vakcíny uvádzajú na trh, a na ich základe bude EMA posudzovať informáciu o produkte,“ uviedla ďalej EMA.

Regulačný orgán dodal, že spolupracuje s ďalšími európskymi zdravotnými úradmi, vrátane národných imunizačných skupín, „pre prípad, že by boli posilňovacie dávky potrebné“. Aktuálne čaká na vyhodnotenie údajov o skutočnej efektivite vakcín z Európy a ďalších regiónov. Viaceré krajiny vrátane Izraela a Francúzska začali nedávno podávať tretie dávky vakcíny proti koronavírusu ľuďom, ktorých imunita sa mohla oslabiť.

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

EIB, EK a Gatesovci chcú každoročne ochrániť 370 miliónov detí pred detskou obrnou

Európska komisia, Európska investičná banka a Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov oznámili založenie nového finančného …

Consent choices