bilcik
Vladimír Bilčík, europoslanec /SPOLU, EPP/. PHOTO: European Union 2021.

Vladimír Bilčík: Prečo som vyzval európskych socialistov na vylúčenie SMERU

Európski socialisti sú európskou politickou stranou, do ktorej patrí aj Smer-SD. Hoci sa so socialistickým videním sveta nestotožňujem, vnímam, že európski socialisti vždy stáli na strane demokratických hodnôt a boli súčasťou spoločného zápasu s fašizmom a neonacizmom.

Práve spolupráca Roberta Fica s fašistickými politickými stranami, ako je Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko a hnutie Republika, je dôvodom pre otvorený list, ktorým sme sa spoločne s ďalšími 7 demokratickými europoslankyňami a europoslancami obrátili na vedenie európskych socialistov. Práve s týmito fašistickými stranami sa totiž plánujú predstavitelia strany Smer – sociálna demokracia postaviť na jedno pódium a brojiť spoločne proti očkovaniu dva dni po výročí Slovenského národného povstania. Toto je čistý politický hyenizmus.

Viac..  Jozef Mihál: Podporujem dohodu dosiahnutú v trialógoch vo veci reformy trhov EÚ s plynom a vodíkom

Robert Fico nikdy nebol politikom, ktorého by zväzovali hodnoty, avšak momentálne svojím správaním prekračuje všetky červené čiary. Európski socialisti by mali na Slovensko vyslať signál, že spoluprácu s fašistami nestrpia.

O red

Odporúčame pozrieť

Vladimír Bilčík: Prechovávam úctu k právu na život, a rovnako k právu žien na slobodné rozhodnutie o svojom tele

Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami • Právo na umelé …

Consent choices