nicholsonova
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /ECR/. PHOTO: European Union 2021

Ďuriš Nicholsonová o premiérke Nového Zélandu: Má iba 1,65 a gule na to, aby naozaj viedla svoju 5 miliónovú krajinu v čase pandémie

Má iba 1,65 a gule na to, aby naozaj viedla svoju 5 miliónovú krajinu v čase pandémie.

Tí naši majú široké ramená, veľké egá, kopec populistických rečí, ale v skutočnosti majú ledva na to, aby viedli svoje fejsbúkové profily. Jediné, čo ich zaujíma je vlna, na ktorej sa môžu zviezť na ceste k vyšším preferenciám.
Pociťujem nefalšovaný syndróm sprostredkovanej hanby, keď vidím, že jediné, na čo sa niektorí z našich popredných „hrdinov“ teraz zmohli, je zmeniť si profilovú fotku na záber s horalkou. Sami nemajú odvahu verejne povedať, že „kto je zaočkovaný, nech si slobodne ide, kam chce, no kto nie je, nech sedí doma“.

Jacinda Ardernová po prvom objavenom prípade Delta+ zaviedla na Novom Zélande lockdown. Veľmi racionálne vysvetlila ľuďom, že je to nevyhnutné opatrenie pre ich ochranu. Toto si vyžaduje veľkú dávku odvahy. Takto sa správa zodpovedný líder krajiny.

Neviem, či je lockdown po jednom prípade správne alebo nesprávne riešenie. Ale vyžaduje to obrovskú dávku politickej odvahy. Zodpovedný politik má byť v týchto časoch len odvážnym messengerom rozhodnutí odborníkov. Za tým si stojím.
Kusnúť si do Horalky a napísať Je suis Sedita nie je hrdinstvo. Je to len trápne fejsbúkové gesto zbabelca.
Potrebujeme lídra, ktorý sa bez ohľadu na vlastné preferencie postaví pred kamery a vysvetlí ľuďom, že nedať sa zaočkovať je síce slobodné rozhodnutie, ale človek zaň musí niesť dôsledky: nezaočkovaní napokon budú sedieť doma.
Potrebujeme niekoho, kto reálne a pravdivo vysvetlí ľuďom, že v septembri čakajú Slovensko s takou nízkou mierou zaočkovanosti ďalšie vlny nákazy. A lockdowny.

Potrebujeme lídra, ktorý natvrdo povie ľuďom, že svet sa v budúcnosti bude deliť na zaočkovaných a nezaočkovaných. Či sa to niekomu páči alebo nie. Lebo jediná cesta ako zamedziť plným nemocniciam, úmrtiam a lockdownom je tá ihla vo vašom ramene.
Tá trápna skupina antivaxerov okolo OUčianskeho tribunálu, topiaci sa Kotleba aj s Ficom a s Pellegrinim sú len bačovia, ktorí pasú svoje oUce pred prezidentským palácom. A vôbec by som sa nečudovala, keby boli všetci títo vedúci klauni už dávno potajomky zaočkovaní. Oveľa bezpečnejšie sa im tak rozprávajú tie bludy z pódia. A oveľa bezpečnejšie sa budú cítiť v Justičnom paláci 🙂

Viac..  Martin Hojsík: Konečne budeme mať v EÚ jednotnú definíciu o tom, čo sú to sankcie

Potrebujeme niekoho ako Jacinda Ardernová. Keď o niekom takom viete, dajte mi, pls, vedieť.

KORONAVÍRUS: Nový Zéland zavádza trojdňový lockdown, v krajine identifikovali jeden prípad nákazy

WELLINGTON 17. augusta (SITA/AP) – Vláda Nového Zélandu zavádza trojdňový celoštátny lockdown po tom, čo v krajine po šiestich mesiacoch identifikovali jeden prípad nákazy koronavírusom. Podľa ministerstva zdravotníctva pozitívne otestovali 58-ročného muža z Aucklandu, najväčšieho mesta v krajine.

Predsedníčka vlády Jacinda Ardernová oznámila rozhodnutie o lockdowne v utorok. Platiť začne tesne pred polnocou z utorka na stredu. Pre obyvateľov to znamená, že svoje domovy môžu opustiť iba v mimoriadnych prípadoch, akým je napríklad zaobstaranie základných životných potrieb alebo individuálna športová aktivita.

„Videli sme, čo sa môže stať inde, pokiaľ situáciu nedostaneme pod kontrolu…Máme iba jednu šancu,“ uviedla premiérka v televíznom príhovore.

Nový Zéland sa celosvetovo považuje za vzor v boji proti pandémii koronavírusu. V päťmiliónovej krajine od začiatku pandémie zaznamenali iba 26 úmrtí na ochorenie COVID-19. Vakcinačná kampaň však pokračuje pomaly a doteraz je úplne zaočkovaných iba zhruba 20 percent obyvateľov.

(redakcia/SITA).

O red

Odporúčame pozrieť

L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Ľudia so zdravotným postihnutím čelia diskriminácii v rôznych oblastiach života, preto je dôležité odstraňovať ich …

Consent choices