Europsky parlament
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Európske podniky môžu vďaka implementácii ESG stratégie získať vysoké finančné prostriedky

Európska únia zavádza najväčší stimulačný balíček vo svojej histórii. V rozpočte na roky 2021 – 2027 vyčlenila pre nástroj „NextGenerationEU“ spolu 750 miliárd eur. V najbližších rokoch budú môcť spoločnosti čerpať obzvlášť vysoké finančné prostriedky na investície do udržateľnosti, ekológie a digitalizácie. Stratégia ESG je preto dnes pre podniky aktuálnejšia než kedykoľvek predtým. Konštatovala to v piatok hovorkyňa KPMG na Slovensku Katarína Koleková.

ESG, čiže trvalo udržateľný rozvoj, sociálna zodpovednosť a ekológia, je už niekoľko rokov horúcou témou na Slovensku aj vo svete. „Prirodzene sa dotýka podnikov aj investorov, ktorí hľadajú zodpovednejšie prístupy k podnikaniu a investovaniu. Investori kladú čoraz väčší dôraz na vplyv ich investovania na životné prostredie a spoločnosť,“ objasnil partner v spoločnosti KPMG na Slovensku, ktorý zastrešuje ESG aktivity, Quentin Crossley.

Viac..  Eurokomisia pozitívne zhodnotila Plán pre Ukrajinu, umožní to miliardové platby

Digitálne technológie a infraštruktúra zohrávajú kľúčovú úlohu v súkromnom i podnikateľskom prostredí. Až 46 % z 820 respondentov v aprílovej KPMG štúdii uviedlo, že investície do technologickej transformácie plánujú navýšiť. Najviac zdrojov chcú firmy v najbližšom roku vynaložiť do opatrení na bezpečnosť údajov (66 %), automatizáciu (65 %), technológie zamerané na zákazníka (59 %) a do cloudu a výpočtovej techniky (57 %).

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

V rámci nástroja NextGenerationEU už bolo vyplatených viac ako 150 miliárd eur

Európska komisia vyplatila členským štátom Európskej únie v rámci nástroja NextGenerationEU už viac ako 150 …

Consent choices