simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

Michal Šimečka: Všetci cítime, že nie je spravodlivé, aby človek dostal za pár džointov vyšší trest, ako vrah. VIDEO

Hovoria nám, že dekriminalizácia marihuany nemá šancu, lebo naša verejnosť či poslanci sú príliš konzervatívni. Alebo preto, že vláda sa musí sústrediť na väčšie problémy, napríklad na boj s korupciou, a osud pár užívateľov je príliš bezvýznamný.
Sú to však falošné zámienky. Je jedno, či sme liberáli, alebo konzervatívci. Naľavo, alebo napravo. Mladí, alebo starí. Zmysel pre spravodlivosť by sme mali mať všetci rovnaký. A kým je nespravodlivosť – očividná, drakonická nespravodlivosť – páchaná na jednej časti našej spoločnosti, tak sa týka nás všetkých. Je to náš spoločný problém. A musíme spraviť všetko preto, aby sme ho spoločne odstránili.

Všetci totiž cítime, že nie je spravodlivé, aby človek dostal za pár džointov vyšší trest, ako vrah, mafián či skorumpovaný sudca. Že nie je spravodlivé, aby človek za výrobu liečivých mastičiek prišiel o dom, o rodinu a o desiatky rokov života.
Ako europoslanec za Progresívne Slovensko spravím všetko preto, aby vládni poslanci a ministri tento problém nemohli ignorovať. Ak sa to však podarí zmeniť, bude to vďaka aktívnym občanom. Napríklad tým, ktorí podpísali našu petíciu za dekriminalizáciu marihuany. Je nás stále viac.

Viac..  Miriam Lexmann: Prijali sme legislatívu, ktorá má chrániť nezávislosť a vyváženosť médií

Nesmieme poľaviť. Som presvedčený, že rodiny Roba, pána Šípoša aj desiatky ďalších, ktorých mená nepoznáme, potom dostanú to jediné, po čom túžia. Spravodlivosť.

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices