Europsky parlament
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Tento týždeň v Parlamente: Afganistan, právny štát a vlastné zdroje EÚ

Europoslanci budú tento týždeň diskutovať o situácii v Afganistane, právnom štáte v Poľsku a Maďarsku a meškaní pri zavádzaní nových zdrojov rozpočtu EÚ.

Situácia v Afganistane
V utorok 31. augusta sa americké vojská definitívne stiahnu z Afganistanu. Zahraničný a rozvojový výbor spoločne s delegáciou EP pre vzťahy s Afganistanom budú deň na to rokovať o zhoršujúcej sa situácii v krajine po tom po tom, ako sa dostala do rúk Talibanu a po útoku na kábulskom letisku, ktorý si vyžiadal viac ako 100 obetí.

Právny štát v Poľsku a Maďarsku
Členovia výboru pre občianske slobody budú v stredu diskutovať s komisárom pre spravodlivosť Didierom Reyndersom o právnom štáte v krajinách EÚ. Poslanci zhodnotia, či sa Poľsko a Maďarsko po procedúre podľa článku 7, ktoré voči nim začala Komisia v rokoch 2017 a 2018, zlepšili pri rešpektovaní európskych hodnôt

Viac..  Eurobarometer: Súčasná geopolitická situácia zvyšuje význam európskych volieb

Nové zdroje pre rozpočet EÚ
Rozpočtový výbor bude v utorok rokovať s komisárom pre rozpočet Johannesom Hahnom. Poslancov zaujíma, prečo Komisia stále nepredstavila konkrétne návrhy na digitálnu daň a uhlíkové clo pri dovoze, ktoré by mali predstavovať nové vlastné zdroje pre rozpočet Únie.

O mam

Odporúčame pozrieť

Katarína Roth Neveďalová: Opozícia znova útočí na Slovensko v Bruseli

Som zvedavá, kedy opozícia pochopí, že treba dávať konštruktívne návrhy a nie iba nenávistne štekať …

Consent choices