internet
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Národná banka Slovenska upozorňuje na stránku ekrona.com

Národná banka Slovenska (NBS) upozorňuje na internetovú stránku ekrona.com. Podľa vyjadrení banky vyvoláva dojem, že cez ňu môžu záujemcovia nakúpiť oficiálnu digitálnu menu Európskej únie eKrona. Európska únia však podľa centrálnej banky neschválila žiadnu oficiálnu digitálnu menu alebo kryptomenu pre krajiny Európskej únie.

„Informácie, ktoré sú uvádzané na tejto internetovej stránke, sú klamlivé a zavádzajúce,“ upozorňuje Národná banka Slovenska. eKrona nepodlieha dohľadu centrálnej banky ani jej nevydala žiadne povolenie, ktoré by ju oprávňovalo na činnosť, ktorá patrí do pôsobnosti banky. Taktiež nie je zapísaná v žiadnom registri vedenom NBS.

NBS dlhodobo upozorňuje klientov na finančnom trhu, aby si v prípade záujmu o investovanie na finančných trhoch dôkladne zvážili, s ktorým subjektom vstúpia do zmluvného vzťahu a oprávnenie jednotlivých subjektov si preverovali na internetovej stránke NBS. Národná banka odporúča dôkladne zvážiť všetky riziká, ktoré súvisia s danou investíciou, vrátane vlastných finančných možností, investičných preferencií a schopnosti zvládať prípadné straty.

Viac..  Ivan Štefanec: Slovenský startup získal 7,5 milióna eur od Európskej rady pre inovácie

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Šéf liberálov v europarlamente varuje pred dôsledkami vzostupu krajnej pravice

Popredný spojenec francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona v utorok varoval, že Európa sa môže stať neovládateľnou …

Consent choices