bilcik
Vladimír Bilčík, europoslanec /SPOLU, EPP/. PHOTO: redakcia/red.

Vladimír Bilčík: Reakcia na hanlivé výroky Petra Pellegriniho

Europoslanec Vladimír Bilčík (SPOLU/EPP) reaguje na hanlivé vyjadrenia predsedu Hlasu na adresu europoslankýň a europoslancov, ktorí boli súčasťou misie Výboru Európskeho parlamentu pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE) na Slovensku:

„Hanlivé vyhlásenie Petra Pellegriniho mi pripomenulo časy, keď sa slovenskí politici chceli uzatvárať pred svetom, aby skryli to, čo sa u nás doma deje. Nie som si istý, či si Peter Pellegrini uvedomuje, že v europarlamentnej delegácii boli zastúpené všetky stranícke rodiny na európskej úrovni, vrátane predstaviteľky európskych socialistov. Na stretnutie s parlamentným výborom pre kultúru a médiá bol pozvaný aj predstaviteľ opozície, jeho nedávny kolega pán poslanec Jarjabek. A sám zástupujem slovenskú mimoparlamentnú opozíciu ako europoslanec za stranu SPOLU.
 
Verejnosti by som rád odkázal, že sme na Slovensko neprišli viesť politické škriepky, ani vyšetrovať kauzy. Ubezpečujem všetkých, že na našich stretnutiach zazneli všetky známe argumenty a otázky, ktoré používa súčasná slovenská parlamentná opozícia. Zároveň však jasne hovoríme, že problémy, ktorým Slovensko čelí, súvisia v prvom rade s dlhými rokmi vlád, na čele ktorých stál Smer – sociálna demokracia, a ktoré súvisia s dôsledkami tragických vrážd Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.
 
V europarlamente nám ide predovšetkým o zlepšenie stavu právneho štátu, dostupnú spravodlivosť pre každého, vyššiu ochranu novinárov a slobodu médií bez ohľadu na to, kto práve na Slovensku vládne. Preto sme sa stretli s ľuďmi, ktorí dnes zodpovedajú za tieto oblasti v krajine. Zaujíma nás, aké reformy musíme prijať na dosiahnutie našich spoločných cieľov – obnovu spravodlivosti na Slovensku. Europarlamentná misia pripraví výstup, ktorý pomenuje naše zistenia a odporúčania pre lepšie fungovanie právneho štátu u nás.“
Viac..  EÚ prisľúbila Arménsku 270 miliónov eur, podporujú ho aj USA

O mam

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices