internet, pocitac
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Toto je 15 najobľúbenejších domén Slovákov. Po .sk a .com na treťom mieste kraľuje európska doména .eu

Je ich veľa, neustále pribúdajú a sú prvým krokom každého projektu, organizácie či firmy, ktorá chce byť prítomná v online prostredí. Navyše, domény a ich koncovky sa stali súčasťou komunikácie väčšiny spoločností.

Publikovali sme o nich už veľa článkov, napríklad o tom, ako dokážu pomáhať počas pandémie, prečo by ste do nich mali investovať, prípadne ktoré z nich sú vhodné pre technologické firmy.

Ešte stále však máme v živej pamäti, keď sme vám v roku 2014 s radosťou oznamovali, že do nášho portfólia pribudnú nové, kreatívnejšie TLD doménové koncovky. Dnes ich máme v portfóliu viac ako 400 a mnohé z nich svojou popularitou predčili všetky naše očakávania. Dokonca až tak, že mnohé z nich sa dostali do rebríčka TOP 15 najpredávanejších domén.

Pochopiteľne, dlhodobo sa na vrchole rebríčka (bez akéhokoľvek ohrozenia) nachádza národná .SK doménová koncovka. .EU doména sa v tesnom závese snaží dobehnúť koncovku .COM a jej rastúci trend je v posledných rokoch jasný. Nikoho asi neprekvapí, že v prvej desiatke sa nachádzajú aj koncovky .CZ a .HU, kedže na týchto trhoch dlhodobo pôsobíme a rovnako tak mnohí naši klienti.

Ako relatívni nováčikovia v tomto zozname však prekvapujú svojou popularitou najmä domény .ONLINE, .STORE, .TECH, .SPACE a .SITE.

websupport

Ďalšie domény v TOP 50

Viac..  Nové iniciatívy na posilnenie vedúceho postavenia európskeho priemyslu v oblasti progresívnych materiálov

Do prvej päťdesiatky sa prepracovali aj ďalšie domény: .DIGITAL, .SHOP, .IO, .APP, .COMPANY, .HELP, .TV, .XYZ, .STUDIO, .CLICK, .TO, .DEV, alebo .CLOUD.

Všetky údaje pochádzajú z našich interných štatistík a dá sa predpokladať, že tento stav reflektuje do veľkej miery popularitu domén na celom trhu (keďže sme hostingová spoločnosť s najväčším počtom registrovaných domén na Slovensku).

A čo vy, máte v rebríčku svojho favorita alebo doménovú koncovku, ktorú používate pre svoje online projekty? Alebo ešte stále čakáte na vhodnú chvíľu, kedy si zaregistrujete tú svoju?

Údaje pochádzajú z interných štatistík najväčšieho poskytovateľa hostingu a registrátora domén Websupport.

O red

Odporúčame pozrieť

burza

Kríza sa dotkla aj IT. Poznáme oblasť, ktorá napriek pandémii naberá nových ľudí

Kým viaceré oblasti v IT zažívajú niečo, čo sa im doposiaľ nestalo – spomalenie rastu aj …

Consent choices