nezamestnanost
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Nezamestnanosť v Európskej únii sa v auguste znížila 

Miera nezamestnanosti v eurozóne podľa sezónne upravených údajov v auguste klesla na 7,5 percenta z júlových 7,6 percenta a nižšia bola aj v medziročnom porovnaní, keďže v auguste 2020 bola na úrovni 8,6 percenta. V rámci celej Európskej únie bola augustová nezamestnanosť 6,8 percenta, čiže sa znížila z júlových 6,9 percenta aj oproti augustu minulého roka, keď bola vo výške 7,7 percenta. Informoval o tom vo štvrtok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Na Slovensku bol v auguste vývoj podobný ako v rámci celej eurozóny aj celej EÚ. Miera nezamestnanosti sa totiž znížila na 6,5 percenta z júlovej hodnoty 6,6 percenta. Nižšia bola aj v porovnaní s augustom minulého roka, keď bola na úrovni 7,1 percenta.

Viac..  Rada Európy: Novinárov v Európe často nezákonne špehujú a vláčia po súdoch

V rámci členských krajín Európskej únie bola v auguste najnižšia nezamestnanosť v Českej republike, a to iba 2,9 percenta. Nasledovali Holandsko a Malta, kde bola miera nezamestnanosti zhodne 3,2 percenta. Najvyššiu nezamestnanosť mali v auguste v Španielsku (14 %), Grécku (13,2 %) a v Taliansku (9,3 %).

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

zamestnanie, rodova rovnost

Nezamestnanosť v eurozóne aj v EÚ dosiahla v novembri rekordne nízku úroveň

Miera nezamestnanosti v eurozóne v novembri 2023 klesla na najnižšiu úroveň v histórii týchto štatistík …

Consent choices