kluce, byvanie
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Verejná konzultácia o krátkodobom prenájme ubytovania

Európska komisia začala verejnú konzultáciu týkajúcu sa krátkodobého prenájmu ubytovania. Takéto krátkodobé prenájmy využíva v celej EÚ viac ako 1,5 milióna hostí ročne.

Cieľom tejto konzultácie je zhromaždiť informácie o problémoch vyplývajúcich z rýchleho rastu dopytu po krátkodobých prenájmoch, najmä v záujme udržateľného rozvoja miest, bezpečnosti spotrebiteľov alebo rovnakých podmienok pre všetkých. Spätná väzba z konzultácie pomôže Komisii posúdiť relevantnosť nových regulačných opatrení. Prenájom krátkodobých ubytovacích zariadení vytvoril nové príležitosti pre hostí, hostiteľov a celý rad nových poskytovateľov služieb, z ktorých väčšinu tvoria MSP.

Na reguláciu tohto rýchleho nárastu krátkodobých prenájmov prijali mnohé orgány v celej EÚ iniciatívy, ktoré viedli k spleti rôznych pravidiel a predpisov. Komisia vo svojej stratégii pre MSP z marca 2020 oznámila iniciatívu týkajúcu sa služieb krátkodobého prenájmu ubytovacích zariadení. Komisia navrhuje scenáre smerujúce k spoločnému vytvoreniu cesty prechodu k odolnejšiemu, inovatívnejšiemu a udržateľnejšiemu ekosystému cestovného ruchu. V tomto dokumente sa okrem iných opatrení uvádza možný legislatívny návrh na zlepšenie rámca pre služby prenájmu krátkodobých ubytovacích zariadení. Verejná konzultácia je otvorená do 13. decembra 2021.

Viac..  Euroscola 2024: Súťaž o cestu do Štrasburgu vyhrali stredoškoláci z Vranova nad Topľou

O mam

Odporúčame pozrieť

Verejná konzultácia: ex post hodnotenie Európskeho sociálneho fondu a iniciatívy na podporu zamestnanosti mladých

Verejná konzultácia, v ktorej sa spätne hodnotí Európsky sociálny fond (ESF) za obdobie 2014 – …

Consent choices