simecka
Michal Šimečka, europoslannec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2021.

Michal Šimečka: Bolestne vnímam jeden zásadný rozdiel medzi hlasovaním v Národnej rade SR a v Európskom parlamente

Bolestne vnímam jeden zásadný rozdiel medzi hlasovaním v Národnej rade SR a v Európskom parlamente. Kým v Bruseli pravidelne podporujeme aj návrhy iných frakcií, ak pomáhajú veci a občanom, tak poslanci a poslankyne koalície v NR SR pravidelne sabotujú skoro každý dobrý nápad, ktorý pripravil niekto z opozície (a vice versa). Táto kmeňová vojna má konkrétne negatívne dopady na ľudí na Slovensku.

▶️ Príkladom je dnešné hlasovanie. Progresívne Slovensko vďaka poslancovi Tomášovi Valáškovi predložilo tri kvalitné návrhy, ktoré mohli pomôcť konkrétnym ľuďom. Priniesli sme návrh na férové vdovské aj pre tých, ktorí nemajú dve deti. Pripravili sme úpravu povinného zverejňovania platových rozdielov medzi mužmi a ženami. A navrhli sme aj zamestnanecké voľno a ďalšie benefity pre tých, ktorí sa pôjdu zaočkovať a pomôžu nám zvládnuť záver pandémie.

▶️ Všetko do bodky nám koalícia zamietla. Ľudia tak nedostanú nič z toho, čo mohli mať.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Nepodporila som návrh na zníženie priemyselných emisií, aj kvôli hovädziemu dobytku

🔴 Vlastne, je tu jedna výnimka, na ktorej sa koalícia s opozíciou zhodnúť vie. A to návrh Anny Záborskej, ktorý útočí na reprodukčné práva žien. V prvom čítaní zaň hlasovalo 75 poslancov a poslankýň, OĽaNO, Smer, Za Ľudí, Sme rodina, ľudia ako Juraj Šeliga v jednom šíku s Kotlebovcami a Milanom Mazurekom. Takto tá spolupráca vyzerať nemala…

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices