tatry

M. Wiezik k stiahnutiu podpisov Sme Rodina spod novely zákona o reforme národných parkov

Stanovisko europoslanca Michala Wiezika k dnešnému vyhláseniu Borisa Kollára o stiahnutí podpisov spod novely zákona o národných parkoch. 

Europoslanec Michal Wiezik nepovažuje odmietnutie reformy národných parkov zo strany Sme Rodina za prekvapenie: „Už od ohlásenia reformy národných parkov som opakoval jednu vec. Ideme na to príliš rýchlo. Tomuto ‚humbugu‘ a uneseniu témy národných parkov dezinformátormi sa dalo a malo vyhnúť. Držal som palce, osobne som sa zúčastňoval aj proteste na podporu novely. Napriek tomu sa deje to, čo nechceme.“

„Ministerstvo mohlo zvoliť postup, na ktorý sme ho spoločne s Erikom Balážom opakovane nabádali. Namiesto hrmotného presunu kompetencií by pripravilo, predstavilo a presadilo jeden fungujúci pilot vo forme reformovaného Tatranského národného parku (TANAP). Pilot, ktorý by v konečnom dôsledku demaskoval štváčov organizujúcich súčasné účelové protesty a  ktorý by dokázal, že ochrana prírody nie je brzdou rozvoja regiónov, práve naopak. Reforma národných parkov dnes prišla o 17 hlasov v NRSR a ja sa bojím toho, že to naozaj ochromí celé ochranárske úsilie na roky dopredu,“ dodáva europoslanec.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

O mam

Odporúčame pozrieť

M. Hojsík: Slovensku hrozí strata miliárd z eurofondov, eurokomisár Reynders písal ministrovi Suskovi

Slovensku hrozí strata miliárd z eurofondov v dôsledku prijatia novely Trestného zákona, vyplýva z korešpondencie …

Consent choices