Ilustračné PHOTO: © European Union.

Nový záručný program pre firmy od EIB v celkovom objeme financovania 200 miliónov eur

Európska investičná banka a UniCredit Bank podpísali v Bratislave zmluvu o spustení nového záručného programu určeného pre stredné a veľké podniky na podporu ekonomiky v súvislosti s dopadmi pandémie. Záručný program je súčasťou Pan-European Guarantee Fund a ručiteľom je Európska investičná banka (EIB), banka Európskej únie. V praxi to znamená, že bude možné zvýhodnenými úvermi podporiť ešte viac spoločnosti, ktoré sa momentálne vplyvom externých okolností dostali do komplikovanej situácie.

Program je určený pre podniky s celoskupinovým obratom nad 50 miliónov ročne a bilanciou 43 miliónov vo všetkých regiónoch. Firmy sa môžu hlásiť o výhodné prevádzkové a investičné úvery až do výšky 50 miliónov eur. UniCredit Bank je pripravená vďaka záručnému programu od EIB poskytnúť financovanie v celkovom objeme vo výške 200 miliónov eur s 50 % garanciou EIB. Znamená to,  že Európska investičná banka (EIB), poskytne UniCredit Bank na Slovensku záruky vo výške 100 miliónov eur, ktoré pochádzajú z jej Európskeho záručného fondu (EGF), aby UniCredit Bank na Slovensku mohla ponúknuť dostupnejšie financovanie firmám pre obnovu z dôsledkov pandémie.

Viac..  ECB by mala tento týždeň poslednýkrát podržať sadzby nezmenené

O mam

Odporúčame pozrieť

peniaze

Objem problémových úverov môže podľa agentúry Moody’s v Únii stúpnuť

Objem problémových úverov v Európskej únii podľa medzinárodnej ratingovej agentúry Moody’s pravdepodobne vzrastie, keď sa …

Consent choices