stefanec
Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: redakcia/red.

Ivan Štefanec: Taiwan je našim kľúčovým spojencom

Európsky parlament dnes vyzval na posilnenie vzťahov medzi Európskou úniou a Taiwanom. Podľa europoslanca a vedúceho slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivana Štefanca (KDH) je Taiwan našim prirodzeným partnerom a spojencom v Ázii a v mnohých oblastiach tvorí protiváhu voči komunistickej Číne.

„Taiwan je demokratická krajina, ktorá svoju ekonomiku postavila na inováciách, podpore digitalizácie a startupov. Už na začiatku pandémie poukazovala taiwanská vláda na nebezpečenstvo nákazy, intenzívne študovala vírus a pomáhala aj nám s dodávkami potrebného medicínskeho materiálu. Taiwan v súčasnosti čelí obrovskému tlaku zo strany komunistickej Číny a Európska únia, ktorá je prirodzeným garantom stability a demokracie, by mala stáť po jeho boku. Nielen z morálnych dôvodov, ale aj preto, lebo taiwanské investície u nás ďaleko presahujú tie čínske a taiwanské firmy sú v Európe aj na Slovensku významnými zamestnávateľmi,“ vyjadril sa europoslanec.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

O mam

Odporúčame pozrieť

EÚ privítala sobotňajšie prezidentské voľby na Taiwane

Európska únia privítala sobotňajšie prezidentské voľby na Taiwane a zablahoželala všetkým voličom, ktorí sa zúčastnili …

Consent choices