cestovanie, letisko
Ilustračné PHOTO: © European Union.

MZV vyzýva pri ceste do Španielska na zistenie podmienok v tranzitných krajinách

Rezort diplomacie vyzýva Slovákov cestujúcich do Španielska, aby si vopred zistili aj podmienky v krajinách, cez ktoré budú tranzitovať. V niektorých prípadoch im totiž môže byť vstup do krajiny odopretý. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR) o tom informuje na svojej webovej stránke.

„Ide predovšetkým o vstup zo štátov ako je India, Brazília, Južná Afrika, Portugalsko alebo tranzit cez Francúzsko, Holandsko, Nemecko, Rakúsko, Maďarsko a podobne,“ vymenúva rezort diplomacie. V prípade niektorých z týchto krajín môže byť vstup do Španielska úplne odopretý alebo budú úrady požadovať ďalšie doklady.

MZVEZ SR vyzýva aj na kontrolu podmienok nástupu do lietadla v prípade rôznych leteckých spoločností. Tie sa totiž môžu od prípadu k prípadu odlišovať a cestujúcim spôsobiť problémy. Na vstup do krajiny požadujú španielske úrady buď negatívny test, potvrdenie o zaočkovaní alebo o prekonaní ochorenia COVID-19. Slovensko patrí z pohľadu Španielska medzi krajiny s vysokým rizikom nákazy.

Viac..  Peter Pollák: V Španielsku som si prevzal prestížnu cenu, ktorú zatiaľ žiadny Slovák nedostal. Ďakujem

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Peter Pollák: V Španielsku som si prevzal prestížnu cenu, ktorú zatiaľ žiadny Slovák nedostal. Ďakujem

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices