stefanec
Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: EPP-Press-Photo

Ivan Štefanec: Návšteva pápeža na Slovensku v Európe stále rezonuje

Podľa europoslanca a vedúceho slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivana Štefanca (KDH) návšteva pápeža Františka na Slovensku v Európe stále rezonuje a jeho myšlienky sa rozoberajú. Povedal to v pondelok v relácii Rádia Lumen Zaostrené.
„Návšteva zaujala kvôli svojej neobvyklej dĺžke, výberu stretnutí aj myšlienkami, ktoré odzneli. Všeobecne sa považuje za prelomovú a za dobrý začiatok dialógu cirkví o budúcnosti Európy, do ktorej by sa malo zapojiť čo najviac veriacich.“ Štefanec sa v relácii dotkol aj problematike zdražovania energií a ďalších aktuálnych tém.

Pápež František navštívil Slovensko ešte v polovici septembra. Počas štvordňovej návštevy sa stretol s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a s predstaviteľmi politického, spoločenského a kultúrneho života. Navštívil tiež centrum Sestier Matky Terezy a židovskú komunitu. Nasledujúci deň v Prešove odslúžil omšu a v Košiciach sa stretol s rómskou komunitou na Luníku IX. Na košickom štadióne sa stretol s mladými. Štvrtý deň zavŕšil slávnostnou svätou omšou pri Národnej svätyni v Šaštíne.

Svoju návštevu ukončil rozlúčkovým ceremoniálom na Letisku Milana Rastislava Štefánika v Bratislave. Na ploche letiska sa s ním rozlúčili okrem prezidentky Zuzany Čaputovej aj predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO), predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), primátor Bratislavy Matúš Vallo a predstavitelia duchovnej obce na Slovenska.

Viac..  Prieskum: Pakt o zručnostiach pomohol vyškoliť 3,5 milióna pracovníkov

(redakcia/SITA).

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Prezidentská kampaň pred druhým kolom volieb je v plnom prúde. Svoju podporu kandidátom vyjadrujú rôzne …

Consent choices