Magda Vášáryová. PHOTO: screenshot YT Zastúpenie EK na Slovensku

Najnovší diel VIDÍME SA s Magdou Vášáryovou

„Mám obavy o to, či zvládneme vírus neonacionalizmu so starými heslami pochádzajúcimi z prelomu 19. a 20. storočia, do ktorého sa vlastne mentálne a kultúrne vraciame, lebo proti tomu žiadne očkovanie nie je,“ pripomína Magda Vášáryová.

Zaujíma vás, čo sme sa naučili z rozdelenia Československej republiky? Čo bolo prvotným zámerom spolupráce krajín V4? Do akej miery sa Poľsko a Maďarsko držia toho, na čom sme sa v rámci EÚ dohodli? Odpovede na tieto, ale aj ďalšie otázky sa dozviete v  ďalšom videu zo série Vidíme sa, kde sa šéf Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, Ladislav Miko, rozpráva s bývalou diplomatkou, zakladateľkou Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku, bývalou štátnou tajomníčkou Ministerstva zahraničných vecí SR a aktuálnou predsedníčkou Živeny, spolku slovenských žien Magdou Vášáryovou.

Viac..  Týždeň v EP: Ženy v športe, obchod s Ukrajinou a Moldavskom a príprava na plenárne zasadnutie  

Nové diely Vidíme sa vychádzajú každý pondelok na YouTube a Facebooku Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. Jednotlivé epizódy si môžete vypočuť aj v audio verzii, ako podcast na Spotify. Ladislav Miko v nich so svojimi hosťami pravidelne diskutuje o ich osobných názoroch na Európsku úniu, ale aj na aktuálne dianie na Slovensku a v celej EÚ.

O mam

Odporúčame pozrieť

Najnovší diel VIDÍME SA s Vladimírom Šuchom

„Som presvedčený, že akékoľvek iné riešenie ako európske bude pre Slovensko veľmi zlé,“ pripomína Vladimír …

Consent choices