koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Počet prípadov COVID-19 v Európe stúpa už piaty týždeň po sebe

Počet prípadov ochorenia COVID-19 sa v Európe zvyšuje už piaty týždeň po sebe. Informovala o tom v stredu Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) s tým, že Európa je jediným regiónom sveta, kde v tomto období pribúdajú prípady koronavírusu.

WHO vo svojej týždennej správe o pandémii uviedla, že počet prípadov v Európe vzrástol oproti minulému týždňu o 6 %. V uplynulom týždni mala Európa 18-percentný nárast v porovnaní s týždňom predtým. V iných regiónoch sveta počet nových infekcií buď klesol alebo zostal približne rovnaký. Najprudší pokles zaznamenali na Blízkom východe, kde sa počet nových infikovaných znížil o 12 %, a taktiež v juhovýchodnej Ázii a Afrike, kde nastal pokles o 9 %. Celkovo počas minulého týždňa zaznamenali na celom svete tri milióny nových prípadov.

Počet úmrtí na ochorenie COVID-19 celosvetovo vzrástol o 8 %, a to predovšetkým v juhovýchodnej Ázii, kde nastal nárast obetí koronavírusu o 50 %. Miera infikovaných koronavírusom bola zďaleka najvyššia v Európe, ktorá hlásila približne 192 nových prípadov na 100-tisíc obyvateľov. Za ňou nasledovala Amerika, ktorá mala približne 72 nových prípadov na 100-tisíc ľudí. WHO uviedla, že pokračujúci nárast potvrdených prípadov v Európe je spôsobený najmä Britániou, Ruskom, Tureckom a Rumunskom.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Európska agentúra pre lieky: Koronavírus je stále hrozbou

Ochorenie COVID-19 zostáva hrozbou, aj keď už nepredstavuje celosvetový stav núdze. Uviedla to v utorok …

Consent choices