Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. Foto: Archív IŠ.

Ivan Štefanec: Seniori sa stávajú čoraz dôležitejšou súčasťou ekonomiky

Pod záštitou europoslanca a vedúceho slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej  strane Ivana Štefanca (KDH) a v spolupráci s Nadáciou Konrada Adenauera a Nadáciou Antona Tunegu sa uskutočnil online seminár o problematike takzvanej striebornej ekonomiky za účasti odborníkov z rôznych oblastí. Podľa Štefanca bude mať starnutie populácie zásadný vplyv na celé hospodárstvo Slovenska aj Európskej únie a už dnes by sme sa mali na budúce dopady pripravovať.

RNDr. Peter Mach, bývalý riaditeľ Štatistického úradu Slovenskej republiky predstavil prezentáciu o budúcom vývoji demografie na Slovensku a upozornil na to, že len radikálna zmena rodinnej politiky dokáze zastaviť starnutie obyvateľstva.
Ekonóm RNDr. Viliam Páleník, PhD. h. doc. uviedol príklady reforiem, ktoré je potrebné urobiť, aby bola ekonomika viac nastavená pre potreby seniorov.
PaedDr. Miroslava Floriansová, MPH upozornila na problematiku sociálnych zariadení a postavenie ich pracovníkov, ktorí sa o seniorov starajú.
Mgr. Martina Holečková ponúkla pohľad z pozície samosprávy a jej povinností vo vzťahu k starším občanom miest a obcí.
„Význam seniorov v ekonomike bude stále narastať. S vyšším vekom dožitia a zvyšujúcou sa kvalitou života budú stúpať nároky nielen na zdravotnú a sociálnu starostlivosť, ale aj na služby prispôsobené špeciálne pre seniorov. Tu existuje obrovský potenciál a výzva pre firmy a organizácie, aby už teraz vytvárali pre tento dopyt adekvátnu ponuku,“ uzavrel Ivan Štefanec.
Viac..  Ivan Štefanec: Vojenská neutralita Slovenska by bola nebezpečným a drahým nezmyslom

O mam

Odporúčame pozrieť

dochodok

Poberatelia dôchodkov mimo EÚ musia do 15. apríla doručiť Potvrdenie o žití

Poberatelia dôchodkov zo Sociálnej poisťovne (SP), ktorí žijú mimo krajín EÚ, musia do 15. apríla …

Consent choices