albansko
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Únia Albánsku poskytla ďalších 90 miliónov eur na riešenie ekonomického vplyvu pandémie

Európska komisia (EK) v mene Európskej únie v piatok uvoľnila 90 miliónov eur pre Albánsko s cieľom pomôcť krajine obmedziť ekonomický vplyv pandémie ochorenia COVID-19. Išlo o druhú tranžu v rámci podporného programu pre Albánsko v celkovej sume 180 miliónov eur. Program je súčasťou núdzového balíčka makro-finančnej pomoci (MFA) desiatim partnerským krajinám Európskej únie. EK o tom informovala na svojej internetovej stránke.

„Veľmi ma teší, že tieto financie dnes smerujú do Albánska. Táto tranža je prejavom solidarity EÚ s albánskym ľudom, ale aj prejavom záväzku Albánska realizovať dôležitý reformný program, na ktorom sa dohodlo s Európskou komisiou,“ povedal eurokomisár pre hospodárstvo Paolo Gentiloni. Prvú tranžu pomoci v sume 90 miliónov eur Albánsko dostalo v marci tohto roka. Albánsko je kandidátskou krajinou na členstvo v Európskej únii. V marci minulého roka Európska rada rozhodla o otvorení prístupových vyjednávaní s Albánskom.

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Von der Leyenová: Pandémia koronavírusu už nie je hrozbou, EÚ navždy zmenila

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová privítala oznámenie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), že …

Consent choices