Ivan Korčok, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. PHOTO: MZVaEZ SR

I. Korčok: Francúzsko je náš strategický partner a má počas predsedníctva Rady EÚ našu plnú podporu

Priority francúzskeho predsedníctva Rady Európskej únie (EÚ) kladú dôraz na digitalizáciu, pokrok v sociálnej oblasti či boj s klimatickými zmenami. Po prijatí nového francúzskeho veľvyslanca na Slovensku Pascala Le Deunffa to uviedol minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS). Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí to uviedlo v tlačovej správe, ktorú zaslal komunikačný odbor rezortu. Partnerstvo Slovenska a Francúzska sa podľa Korčoka odzrkadľuje v pozitívnej dynamike bilaterálnej spolupráce krajín aj v množstve francúzskych podnikateľských subjektov pôsobiacich na Slovensku.

„Práve realizované nové projekty v oblasti cestovného ruchu, infraštruktúry, dopravy a výstavby sú perspektívou ďalšieho prehlbovania vzájomnej spolupráce medzi oboma krajinami,“ povedal Korčok. Partneri sa na stretnutí venovali bilaterálnym vzťahom medzi Slovenskom a Francúzskom, transatlantickým vzťahom v kontexte európskej obrany aj blížiacemu sa francúzskemu predsedníctvu Rady EÚ. Šéf slovenskej diplomacie dodal, že dlhodobá vzájomná podpora v oblasti jadrovej energetiky je jedným z kľúčových prienikov oboch krajín v ekonomickej sfére.

Viac..  Komisia uverejňuje správu o stave Schengenu s prioritami na nasledujúci rok

O mam

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices