trestny cin, obet
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Pracovná skupina Europolu identifikovala 18 detských obetí sexuálneho zneužívania

Pracovnej skupine Europolu na identifikáciu obetí (VIDTF) sa podarilo predbežne identifikovať 18 detských obetí sexuálneho zneužívania. Ako referuje oficiálny web Europolu, zadržali i dvoch páchateľov. Deväť obetí už príslušné úrady zachránili a pokračuje vyšetrovanie na ochranu ostatných.

VIDTF je iniciatíva Europolu, ktorá každoročne od roku 2014 zhromažďuje špecialistov z desiatok krajín a partnerských agentúr s cieľom identifikovať obete a páchateľov zobrazených v materiáloch so sexuálnym zneužívaním detí.

V období od 25. októbra do 5. novembra 2021 títo experti preskúmali približne 580 súborov obrázkov a videí zobrazujúcich neznáme obete sexuálneho zneužívania detí, z ktorých niektoré mali len niekoľko dní. Podporili ich taktiež špecialisti Europolu a analytici spravodajských služieb. Okrem 18 identifikovaných detí v dovedna 211 prípadoch zistili krajinu, v ktorej materiál vyrobili.

Viac..  Krajiny EÚ prisľúbili 7,7 miliardy eur na humanitárne účely

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Eurobarometer: sexuálne zneužívanie detí v online priestore je rozšírený problém

Európska komisia zverejnila výsledky nedávneho prieskumu Eurobarometra o ochrane detí pred sexuálnym zneužívaním v online priestore, ktorý sa …

Consent choices