hojsik
Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2021.

Martin Hojsík: Už ma unavuje minister financií, ktorý prichádza každý týždeň s novou revolúciou

Ďalší nápad za 500.

Už ma unavuje minister financií, ktorý prichádza každý týždeň s novou revolúciou. Keď avizoval „šokovú terapiu“ ako zvýšiť zaočkovanie u dôchodcov bolo absolútne jasné, že to bude ďalší zo série nápadov na štýl Igora Matoviča. No ponúkať dôchodcom QR kód za 500 eur do mobilu alebo na karte, aby mohli platiť v ohrozených prevádzkach ma skutočne nenapadlo.
Ako sme si už zvykli, ide očividne o spontánny nápad, ktorý minister pretláča svojou buldočou povahou. Vychádza v zásade z dvoch správnych úvah. Treba motivovať dôchodcov dať sa zaočkovať a zároveň treba pomôcť prevádzkam prežiť ďalšiu vlnu. Lenže to pán minister opäť tak prekombinoval, že to nepomôže nikomu.

Skutočne ideme na Slovensku zavádzať systém „QR“ peňazí pre dôchodcov, ktorými môžu platiť u kaderníčky, vo fitku, reštaurácii či v hoteli?

Ak minister financií vidí cestu vo finančnej motivácii dôchodcov, tak sa dá urobiť jednoducho. Aj keď doterajšie skúsenosti z iných štátov ani zo Slovenska tomu veľké šance nedávajú. Ale nemusíme okolo toho robiť šou ako pri očkovacej lotérii. Pošlime radšej mimoriadny dôchodok všetkým zaočkovaným dôchodcom. Prevádzkam, ktoré dnes trpia nepomôžu QR financie, ktoré budú platiť budúci rok.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Stále trvám na tom, aby sa EÚ snažila o mierové rokovania pre Ukrajinu

Už teraz je jasné, že nápad sa opäť minie účinkom. Lenže my nie sme v situácii, kedy by sme mali čas a zdroje experimentovať. Treba zastaviť exodus zdravotníkov a krachujúci sektor služieb. Nepomôžu „vynálezy“, ktoré ešte svet nevidel. Pomôže len očkovanie, vrátane povinného očkovania a adresná pomoc ekonomike. Nie rozosielanie QR kódov dôchodcom.

O red

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: Konečne budeme mať v EÚ jednotnú definíciu o tom, čo sú to sankcie

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Sankcie …

Consent choices