stefanec
Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: European Union 2021.

Ivan Štefanec: Slovenský príbeh s eurom je inšpiráciou 

Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec ( KDH) dnes vystúpil na konferencii venovanej možnosti zavedenia meny euro v Bulharsku. Štefanec, ako bývalý splnomocnenec vlády pre zavedenie jednotnej európskej meny uviedol, že euro je najmä v čase kríz stabilizačným prvkom.  Na konferencii sa zúčastnili aj bulharskí politici a experti.

„V dobe pandémie, viac ako kedy predtým, sa ukazuje, že spoločná mena je zábranou pred otrasmi a je faktorom, ktorý prináša do hospodárstva stabilitu. Som veľmi rád, že iné krajiny, ako napríklad aj Bulharsko, majú záujem čerpať zo slovenských skúseností so zavádzaním eura. Mojim kolegom som zdôraznil, že kľúčovým prvkom v celom procese bola zhoda naprieč celým politickým spektrom na potrebe prijať euro. O to by sa mala snažiť každá spoločnosť, ktorá na vstup do menovej únie ašpiruje,“ vyjadril sa europoslanec.

Viac..  Vladimír Bilčík: Hlavná európska prokurátorka povedala, že zrušením špeciálnej prokurátory sa prekročila červená čiara

O mam

Odporúčame pozrieť

Bulharsko

Zavedenie eura v Bulharsku môže byť posunuté

Snaha bulharskej vlády o prijatie eura je na dobrej ceste, ale jeho zavedenie môže byť …

Consent choices