cestovanie, vlak
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Uľahčenie plánovania ciest a predaja cestovných lístkov v EÚ: verejná konzultácia

Plánovanie a nákup cestovných lístkov na cesty, ktoré kombinujú rôzne dopravné prostriedky, alebo do ktorých sú zapojení rôzni prevádzkovatelia, môžu byť v EÚ komplikované. Preto Európska komisia pripravuje nový legislatívny návrh o službách digitálnej mobility s cieľom uľahčiť plánovanie ciest a predaj cestovných lístkov.

Európska komisia preto otvorila verejnú konzultáciu, ktorej cieľom je zhromaždiť pripomienky k nadchádzajúcemu návrhu. Táto iniciatíva bola oznámená v stratégii pre udržateľnú a inteligentnú mobilitu a jej cieľom je riešiť trhové výzvy súvisiace s rozvojom služieb digitálnej mobility. V konečnom dôsledku je cieľom lepšie integrovať verejnú dopravu a služby železničnej dopravy s cieľom získať bezproblémovú skúsenosť pre cestujúcich. Digitálne riešenia môžu pomôcť zatraktívniť udržateľné druhy dopravy pre cestujúcich a pomôcť EÚ dosiahnuť jej ciele v oblasti udržateľného rozvoja.

Viac..  Komisia uverejňuje správu o stave Schengenu s prioritami na nasledujúci rok

Verejná konzultácia je rozdelená na dve časti: Prvá, v ktorej sa zhromažďujú názory občanov a cestujúcich, a druhá, ktorá sa zameriava na príslušných odborníkov a zainteresované strany. Konzultácia je otvorená do 23. februára.

O mam

Odporúčame pozrieť

cestovanie

DiscoverEU: Mladí Európania sa môžu opäť hlásiť o preukazy na cestovanie zadarmo

Európska komisia (EK) v utorok spustila posledné kolo podávania prihlášok v rámci iniciatívy DiscoverEU. Skončí …

Consent choices