simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2021.

Michal Šimečka reaguje na možný lockdown pre ľudí nad 60 rokov a ministrovi financií posiela štipľavý odkaz

VÁŽENÝ PÁN MINISTER FINANCIÍ(!) IGOR MATOVIČ,

dovoľujeme si reagovať na váš najnovší nápad zaviesť lockdown pre ľudí starších ako 60 rokov.

1. Ste minister financií, nie minister zdravotníctva, a ani už nie ste premiér. Prestaňte sa už pliesť do pôsobnosti iných rezortov a začnite sa venovať svojej práci. Na Slovensko sa valí bezprecedentná inflácia, sme jednou z najpomalšie rastúcich krajín v EÚ a aktuálne máme schválený váš rozpočet, na základe ktorého hrozia protesty zdravotníkov a zdravotníčok, pričom učitelia a učiteľky sú už v štrajkovej pohotovosti. Venujte sa láskavo týmto problémom, na svojom ministerstve.

2. Váš nápad zatvoriť doma všetkých ľudí nad 60 rokov, bez ohľadu na to, či sú očkovaní alebo nie, je zvrátený, nezmyselný a pravdepodobne aj protiústavný. Podobne ako všetky ostatné vaše doterajšie nápady – celoplošné testovanie (500 miliónov bez preukázateľného výsledku), Sputnik V (po ktorom ste museli odstúpiť), očkovacia lotéria (rovnako bez akéhokoľvek efektu), či najnovšie motivácia 200 a 300 eur za očkovanie (týždeň od schválenia sa rast prvoočkovaných nezvyšuje). Zmierte sa s tým, že vaše bombastické nápady skrátka nefungujú, stoja nás veľa peňazí a všetkých len stresujú. Stačilo už.

Viac..  Michal Wiezik: Norma Euro7 je potrebná, ale treba ubrať plyn

3. Namiesto vymýšľania ďalších hókusov-pokusov by ste radšej mohli podporiť svojho premiéra Eduarda Hegera a jeho snahu zaviesť povinné očkovanie pre ľudí nad 60 rokov. Odporúčajú ho všetci odborníci, zavádzajú ho už vo viacerých krajinách a je to skutočne jediná cesta von z pandémie. Hovorí sa, že politici urobia správne rozhodnutie až po tom, ako vyskúšajú všetky ostatné možnosti. Ministerstvo zdravotníctva už urobilo prvý správny krok – od nového roku bude za nežiaduce účinky vakcín niesť zodpovednosť štát. Budeme radi, keď už prestanete skúšať a urobíte konečne správne rozhodnutie.

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices