pollak
Peter Pollák, europoslanec /OĽaNO, EPP/. PHOTO: FB PP.

Peter Pollák: Bol to rok, na ktorý by mnohí z nás chceli zabudnúť

👉🏾Bol to rok, na ktorý by mnohí z nás chceli zabudnúť. Žiaľ, nedá sa zabudnúť na to, že mnohí sa ocitli v strachu, beznádeji, mnohých z nás postihla choroba či strata zamestnania a bohužiaľ, aj mnohí naši blízki prišli o život.

💕Sme len ľudia. Rovnako ako mnohí z vás aj ja som strávil čas v nemocnici.

👌V týchto ťažkých časom si o to viac máme možnosť uvedomiť najdôležitejšie hodnoty. Môžeme byť vďační za to, že sme zdraví, že máme okolo seba rodinu, blízkych.

👍Som rád, že prioritou vlády je práve zdravie, podarilo sa prijať nevyhnutnú a dlho odkladanú reformu zdravotníctva. Ak prejde reforma ministerstva financií, konečne budeme mať na Slovensku sociálny štát, ktorý myslí na rodiny. Násobne sa zvýši štátna podpora na deti, peniaze pôjdu aj chudobným, no najmä ľuďom, ktorí si to zaslúžia.

👍Odkryli sa mnohé prípady korupcie, prestali sme mlčať o ľuďoch, ktorí rozkradli náš štát, rabovali zdravotníctvo na úkor pacientov, z každého jedného eura určeného občanom chceli mať úžitok len pre seba.

👉🏾Tému boja proti korupcie sa mi podarilo rozšíriť aj v Európskom parlamente, podobne ako aj kontroverznú tému policajného násilia voči slabším, aj voči menšinám, a neposlednom rade aj voči Rómom.

👉🏾Stálo ma množstvo času a úsilia, aby som získal podporu od mojich kolegov v Bruseli. Hovoriť o Rómoch ako o obetiach dnes nie je populárne.

👉🏾Spravodlivosť roky na Slovensku zlyhávala, preto je a najmä často bola poslednou nádejou pre mnohých občanov práve Európska únia. Po rokoch nespravodlivosti sa podarilo dosiahnuť spravodlivosť v kauze zbitých Rómov z Moldavy nad Bodvou.
Úspechom je aj ospravedlnenie a pripravované odškodňovanie Vlády SR nezákonne sterilizovaných Rómskych žien.
V novom roku musíme zmeniť prístup na miestnej úrovni. Sú to práve primátori, starostovia, mestskí a obecní poslanci, ktorí nemajú záujem žiadať o eurofondy pre chudobných, pre Rómov.

👉🏾Postaviť v rómskej osade vodovod, cestu, či kanalizáciu nie je populárne. Omnoho populárnejšie je stavať cyklochodníky, nakúpiť nové autobusy či električky.

👉🏾Tento prístup sa musí zmeniť. Musíme robiť to, čo je správne, nie len to, čo je populárne.

👍V novom roku prichádza nová, historicky najväčšia príležitosť, pomôcť aj tým najchudobnejším, zlepšiť životné podmienky. Aj u nás doma na Slovensku sú ľudia, ktorí pijú vodu z potoka a snívajú o prístupe k pitnej vode či kanalizácii.

Viac..  Peter Pollák o norme Euro 7: Automobilky dostali viac času

👉🏾Toto musíme zmeniť. Je to domáca úloha, ktorú Slovensko dlhodobo neplní, preto som rád, že vďaka môjmu mandátu europoslanca môžem vyvíjať tlak na Európske inštitúcie, aby jednak zabezpečili dostatok financií aj pre najchudobnejších občanov, čo sa podarilo a zároveň, aby vyvíjali tlak na vlády členských krajín, aby sa chudobným neotáčali chrbtom.

💕Rok 2021 bol pre mnohých z nás jeden z najťažších rokov, ktoré sme prežili. Vnímam hnev, úzkosť aj strach, ktorý mnohí doma prežívate.

👉🏾Rozumiem, že mnohí hľadáte vinníka za problémy, ktoré vás postihli v minulom roku. To isté hľadajú aj ľudia v Rakúsku, v Nemecku, či v Rusku. Tak ako na Slovensku aj na celom svete hľadajú ľudia vinníka.

🔴Kto môže za to, že ľudia stratili to, čo mali radi a zažili to, čo nikdy predtým?

🙏Počas posledných chvíľ starého roka sa hodí povedať to, v čo veria mnohí ľudia a to nielen kresťania. “Nech hodí kameňom ten, kto je bez viny”.

🙏Chcem nám všetkým zaželať, aby svet, Európu ako aj Slovensko obchádzali hnev, nenávisť a zlo, ktoré sú bránou do pekla.

🙏Chcem nám všetkým zaželať, aby sme namiesto bežných každoročných predsavzatí mali na pamäti to, čo povedal Ježiš Kristus a to „Miluj blížneho svojho ako seba samého“.

🙏V tejto chvíli sa mi hodí pokračovať v kresťanskom duchu slovami apoštola Tomáša: „Neuverím, pokiaľ neuvidím“. Tomáš uvidel a uveril.

❤️Prajem vám, aby ste nemuseli uvidieť, ale aby ste uverili.

❤️Do nového roka vám, priatelia, prajem zdravie, šťastie a Božie požehnanie.

🙏Nech vo všetkých srdciach vládne pokoj a láska.

👉🏼Všetko dobré vám prajem.

Peter Pollák, europoslanec za OĽaNO, EPP.

O red

Odporúčame pozrieť

Peter Pollák: Som rád, že primátor majetkoprávne vysporadúva pozemky pre využitie eurofondov, ktoré som vybavil

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices