moldavsko
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Európska komisia schválila ekonomickú pomoc Moldavsku v sume do 150 miliónov eur

Európska komisia (EK) v utorok na základe žiadosti Moldavska schválila návrh na poskytnutie pomoci tejto krajine v sume do 150 miliónov eur v rámci nového programu makro-finančnej pomoci (MFA). Celkovú pomoc budú tvoriť granty v objeme do 30 miliónov eur a strednodobé úvery za priaznivých finančných podmienok v sume do 120 miliónov eur. EK o tom informovala na svojej internetovej stránke.

Navrhovaný nový program MFA, ktorý musí schváliť Európsky parlament a Rada Európskej únie, bude sprevádzať nový program pomoci Moldavsku zo strany Medzinárodného menového fondu. MFA má Moldavsku pomôcť zabezpečiť jeho finančné potreby v nadchádzajúcich dvoch rokoch. Prispeje tak k zmenšeniu fiškálnej zraniteľnosti moldavskej ekonomiky.

Uvoľňovanie financií z MFA pre Moldavsko bude striktne podmienené pokrokom programu Medzinárodného menového fondu a implementáciou konkrétnych podmienok. Cieľom týchto podmienok je riešiť niektoré základné slabosti moldavského hospodárstva a riadenia ekonomiky a slabosti v iných kľúčových oblastiach vrátane boja proti korupcii, vlády zákona a energetickej bezpečnosti.

Viac..  ECB: Firmy v eurozóne očakávajú, že sa rast miezd spomalí

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Komisia navrhuje začať prístupové rokovania EÚ s Bosnou a Hercegovinou

Európska komisia odporučila začať prístupové rokovania EÚ s Bosnou a Hercegovinou a prerokovala nadchádzajúcu ústnu …

Consent choices