ukrajina-eu
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Slovensko pomôže Ukrajine s implementačnou dohodou s EÚ

Slovensko chce podporovať reformy Ukrajiny a spolupracovať tiež pri implementácii asociačnej dohody Ukrajiny s Európskou úniou (EÚ). Chce tiež zefektívniť činnosť dvojstranných medzivládnych a spoločných komisií a tiež rozvíjať cezhraničnú spoluprácu na regionálnej úrovni. Vyplýva to z Návrhu na ďalší rozvoj vzťahov a spolupráce Slovenskej republiky s Ukrajinou, ktorý vláda SR odobrila na svojom dnešnom stretnutí.

Materiál schválený vládou odráža zahranično-politický záujem Slovenskej republiky o posilnenie priestoru stability a bezpečnosti na východ hraníc Slovenska a podporuje procesy spoločenských, ekonomických a sociálnych reforiem na Ukrajine, ktoré by mali prispieť k ďalšiemu rozvoju vzájomnej spolupráce a k podpore dobrých susedských vzťahov s priamym dopadom na obyvateľov oboch krajín. Podpora sa týka troch oblastí, konkrétne podpory reforiem a spolupráce pri implementácii asociačnej dohody Ukrajiny s EÚ, zefektívnenia činnosti medzivládnych komisií a rozvoja cezhraničnej spolupráce na regionálnej úrovni.

Viac..  E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

SR poskytne pomoc pri implementácii asociačnej dohody EÚ a Ukrajiny v oblastiach posudzovania zhody a uznávania priemyselných výrobkov na trhu, elektronickej komunikácie, energetike, Zeleného dohovoru, klimatickej politiky a ochrany životného prostredia, finančnej spolupráce a boja s podvodmi, poľnohospodárstva, sociálnych politík a pracovných vzťahov a integrovaného riadenia hraníc.

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Štátna pomoc firmám v EÚ v roku 2022 dosiahla 228 miliárd eur

Štátna pomoc pre spoločnosti v Európskej únii (EÚ) v roku 2022 dosiahla 228 miliárd eur, …

Consent choices