simecka
Michal Šimečka, europoslannec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2021.

Črtá sa veľký slovenský úspech, europoslanca Michala Šimečku nominovali za podpredsedu Európskeho parlamentu

▶️ Kolegyne a kolegovia z Renew Europe ma nominovali za podpredsedu Európskeho parlamentu. Ak budúci týždeň v Štrasburgu získam podporu pléna, stal by som sa historicky prvým Slovákom s týmto postom. Veľmi si vážim prejav dôvery od tretej najväčšej frakcie EP, v ktorej mám na starosti ochranu právneho štátu a demokracie, témy bezpečnosti a zahraničnej politiky.

▶️ S miestom podpredsedu europarlamentu súvisí väčšia zodpovednosť aj vplyv na chod celej inštitúcie. Znamená to tiež spolu-predsedanie plenárnym schôdzam, a oficiálne zastupovanie parlamentu navonok. Som presvedčený, že na tieto nové úlohy som plne pripravený. Mám skvelý tím a podporu kolegov v Bruseli aj na Slovensku, v PS aj v Renew Europe.

▶️ Najviac by ma však potešilo, že by to potvrdilo tézu, ktorú od nášho zvolenia do EP razíme spolu s ďalšími slovenskými europoslankyňami a europoslancami. Slovensko má vďaka členstvu v EÚ možnosť ovplyvňovať európske dianie, a byť rovnocenným partnerom Nemecku, Francúzsku a ďalším členským krajinám. Cestou k tomu je odbornosť, intenzívna robota a schopnosť spolupracovať. Presne na tom staviam v európskej politike, aj doma na Slovensku ako podpredseda Progresívneho Slovenska.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Opozícia znova útočí na Slovensko v Bruseli

Držte palce!

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices