Martin Klus, štátny tajomník MZVaEZ SR. PHOTO: MZV SR

M. KLUS: Sassoli nepoľavil v obrane demokratických hodnôt ani v ťažkých časoch

„Ani v ťažkých časoch, ktorými si Európa posledné roky prechádzala, nepoľavil zosnulý predseda Európskeho parlamentu (EP) David Sassoli v obrane demokratických hodnôt, na ktorých stojí európske spoločenstvo,“ štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus (SaS) to povedal počas spomienkovej ceremónie za zosnulého predsedu EP, ktorá sa konala v pondelok 17. januára v Štrasburgu. Klus na udalosť cestoval z poverenia predsedu vlády a predsedu parlamentu. V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR).

Klus skonštatoval, že si predsedu EP Sassoliho veľmi vážil. Dodal, že na čele europarlamentu stál v mimoriadne náročnom období. „V tejto pozícii však jasne preukázal svoje schopnosti skúseného politika, diplomata, ale najmä človeka plne oddaného myšlienke európskej integrácie. Snažil sa európsky projekt neúnavne posúvať ďalej: Európa, ktorá inovuje, Európa, ktorá chráni a Európa, ktorá žiari svojím demokratickým príkladom. To boli jeho slová, na ktoré, verím, nikdy nezabudneme,“ zdôraznil.

Viac..  Von der Leyenová vyjadrila sústrasť rodinám humanitárnych pracovníkov WCK

Na spomienke, ktorá sa konala v úvode plenárneho zasadnutia, sa okrem poslankýň a poslancov Európskeho parlamentu a najbližšej rodiny zosnulého Davida Sassoliho zúčastnili aj viacerí bývalí či súčasní európski lídri, šéfovia národných parlamentov, predsedovia vlád, ako aj ďalší politici a diplomati z členských štátov Európskej únie.

David Sassoli zomrel v utorok, 11. januára 2022 vo veku 65 rokov. Poslancom EP bol od roku 2009 a do funkcie predsedu ho zvolili v júli 2019.

O mam

Odporúčame pozrieť

ŠIMEČKA: Podsúvanie toho, že Sulík zmanipuloval výbor v prípade Klusa, vrhá zlé svetlo na fungovanie EP

Dianie okolo nominácie kandidáta SR Martina Klusa za člena Európskeho dvora audítorov nie je dobrou …

Consent choices