Ivan Korčok, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. PHOTO: MZVaEZ SR

I. Korčok: Dôvera je kľúčová pre európsku demokraciu a budúcnosť Európskej únie

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok sa 27. januára 2022 v Bratislave stretol s podpredsedníčkou Európskej komisie pre demokraciu a demografiu a spolupredsedníčkou Výkonnej rady Konferencie o budúcnosti Európy Dubravkou Šuicovovou.
Hlavnou témou rozhovoru bola Konferencia o budúcnosti Európy, ktorá je sériou občianskych konzultácií a dialógov v 27 členských štátoch Európskej únie ako aj  na plenárnych zasadnutiach v sídle Európskeho parlamentu v Štrasburgu. „Zatiaľ čo dezinformátori komunikujú polopravdami a negatívnymi emóciami, my argumentujeme faktmi, pozitívnymi príkladmi a osobnými príbehmi o tom, že členstvo v EÚ je pre Slovensko a jeho občanov jednoznačným prínosom,“ zdôraznil minister Korčok.
Rezort diplomacie aj v kontexte Konferencie o budúcnosti Európy vyvracia mnohé mýty o Európskej únii. Predstavitelia ministerstva zároveň opakovane vyzývajú občanov Slovenska využiť príležitosť a vyjadriť svoj názor na budúcnosť Európy, napríklad prostredníctvom digitálnej platformy dostupnej v slovenčine a v ďalších 23 oficiálnych jazykoch EÚ (futureu.europa.eu). „V ďalšej etape Konferencie o budúcnosti Európy považujem za nesmierne dôležité, aby odporúčania občanov boli náležite vyhodnotené a reálne sa pretavili do fungovania Únie. Len tak bude mať táto celoeurópska debata zmysel,“ dodal minister Korčok.
Šéf rezortu diplomacie a eurokomisárka spoločne vystúpili na podujatí zameranom na vyhodnotenie doterajšieho priebehu Konferencie o budúcnosti Európy, ktoré zorganizovala organizácia EuroPolicy s podporou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v spolupráci s portálom Euractiv.
Viac..  Mladí Slováci medzi lídrami EÚ navrhli naliehavé riešenia v otázke inklúzie pre Radu EÚ

O mam

Odporúčame pozrieť

Korcok

Slovensko prišlo o rešpektovaného ministra zahraničných vecí, Korčok podal demisiu s kolegami zo SaS

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí, Ivan Korčok, podal v pondelok demisiu. Z vlády odchádza …

Consent choices