nezamestnanost
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Nezamestnanosť v únii v decembri klesla na 6,4 % z novembrových 6,5 %

Miera nezamestnanosti v eurozóne podľa sezónne upravených údajov v decembri klesla na 7 percent z novembrových 7,1 percenta. Ešte výraznejšie sa znížila medziročne, keďže v decembri 2020 bola na úrovni 8,2 percenta. Nezamestnanosť v celej Európskej únii (EÚ) sa v decembri zmenšila na 6,4 percenta z novembrových 6,5 percenta a klesla aj medziročne z úrovne 7,5 percenta. Informoval o tom v utorok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Podľa odhadu Eurostatu bolo v decembri v EÚ 13,612 milióna nezamestnaných. V rámci eurozóny bolo bez práce 11,481 milióna ľudí. V porovnaní s novembrom v decembri počet nezamestnaných v EÚ klesol o 210-tisíc a v eurozóne sa zmenšil o 185-tisíc. Medziročne sa počet ľudí bez práce v EÚ znížil o 2,196 milióna a v eurozóne klesol o 1,828 milióna.

Na Slovensku nezamestnanosť v decembri medzimesačne stagnovala a zostala na novembrovej úrovni 6,4 percenta. Medziročne klesla z úrovne 7,1 percenta. Najnižšia miera nezamestnanosti v rámci Európskej únie bola v decembri v Česku (2,1 %), Poľsku (2,9 %) a Nemecku (3,2 %). Najvyššiu nezamestnanosť v decembri mali v Španielsku (13 %), Grécku (12,7 %) a v Taliansku (9 %).

Viac..  Jozef Mihál: Novela o energetickej hospodárnosti budov bude mať veľký význam aj pre Slovákov

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na úrovni zo začiatku roka, pričom údaje za január …

Consent choices