simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS,RE/. PHOTO: redakcia/red.

Michal Šimečka: Nedajme si ukradnúť vlastenectvo

Vlastencom nie je pouličný bitkár, toho času fašistický poslanec, ktorý oblieva vlajku nášho suseda. Vlastenkou je zdravotná sestra, ktorá už tretí rok zachraňuje pacientov na covidovom oddelení.

Vlastencom nie je predseda Smeru, ktorý odovzdal Slovensko do rúk mafie, sám z neho čerpal milióny vlastnou hlavou a svoj svetonázor mení častejšie ako ponožky. Vlastenkou je prezidentka, ktorá sa nás snaží spájať, kultivuje slušnosť a za svojimi hodnotami pevne stojí.

Vlastencom nie je generálny prokurátor, ktorý stopuje vyšetrovania, sabotuje zahraničnú politiku a s láskou spomína na okupačnú zmluvu z roku 1968. Vlastencom sú učitelia, ktorí za malé platy vychovávajú naše deti, na kolenách pre ne vymýšľajú aktivity a ešte sa nedali stiahnuť do bahna konšpirácií.

Vlastencom nie je vulgárny opilec, zabalený v našej vlajke, ktorý rozumie hokeju, čipom, vakcínam aj geopolitike. Vlastenkou je športovkyňa, ktorá celý život tvrdo trénuje, platí na Slovensku dane, a pod slovenským znakom vyhrá pred očami celého sveta olympijské preteky.

Viac..  Robert Hajšel: Ďakujem, že som ako europoslanec mohol pre vás pracovať, ale kandidovať opätovne už nejdem

Vlastencom nie je pseudomarxista, ktorý vykrikuje na námestí a fanatizuje do konfliktov nahnevané davy, čo pod ním mávajú ruskými a ľudáckymi vlajkami. Vlastencami sú tie milióny ľudí na Slovensku, ktorí dokážu akceptovať slobodu a rôznorodosť iných, a zároveň dodržiavajú pravidlá a poctivo robia svoju robotu.

Nedajme si ukradnúť našu vlajku. Ak si ju necháme ukradnúť, necháme si ukradnúť aj našu budúcnosť. Nedajme si ukradnúť našu krajinu. Začnime zaceľovať rany, a nedovoľme pár perfídnym krikľúňom, aby nás rozoštvali a okradli o lásku k Slovensku.

Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices