Miriam Lexmann, europoslankyňna /KDH, EPP/. PHOTO: European Union 2021.

Miriam Lexmann: Diskutujme. Riešenie sa dajú nájsť v komunikácii

🗣️ Stretnutia s ľuďmi sú to, čo ma v práci posúva ďalej a inšpiruje. Vďaka nim získavam spätnú väzbu a konštruktívne debaty mi vždy prinesú možnosť pozrieť sa na rôzne problematiky z viacerých strán. Som vďačná, že po období, kedy sme sa stretávali prevažne online, už čoraz častejšie debatujeme osobne.

V tieto dni som mala česť stráviť príjemnú diskusiu s otcom Manuelom Barriosom Prietom, generálnym sekretárom Komisie biskupských konferencií EÚ (COMECE) a jeho spolupracovníkmi. Naše stretnutia sú pre mňa vždy podnetné. S otcom Manuelom dlhodobo spolupracujem najmä v kontexte pomoci rodinám, sociálnej problematiky v rámci výboru EMPL, ale zhodneme sa aj na princípoch etickej umelej inteligencie, ktorej cieľom musí byť služba človeku a ochrana jeho dôstojnosti 👍

🇪🇺 Veľkou témou je v súčasnosti nedávno predstavený návrh smernice o zlepšovaní pracovných podmienok pracovníkov platforiem. Keďže sa o tomto návrhu čoskoro začne rokovať v parlamentných výboroch, pravidelne ma kontaktujú zástupcovia jednotlivých strán s prosbou o stretnutie. Zaujímajú ma názory ľudí priamo z terénu. Iba tak budeme môcť čo najlepšie a najefektívnejšie tvoriť legislatívu.

Viac..  Michal Wiezik: Norma Euro7 je potrebná, ale treba ubrať plyn

🇺🇦🇷🇺 Pozorne sledujem aj situáciu na ukrajinsko-ruských hraniciach. O vyhliadkach na zabezpečenie mieru v Európe som hovorila s kolegami zo Spojeného kráľovstva a Estónska počas podujatia organizovaného think-tankom Atlantic Council.

🇧🇾 Režim Alexandra Lukašenka stále utláča bieloruský ľud. Dnes je v tejto krajine viac ako tisíc politických väzňov, vrátane môjho dobrého priateľa Pavla Seviarynetsa. O tom, ako môže Európa naďalej vyvíjať tlak na Lukašenkov režim a podporovať bieloruský ľud, som diskutovala s veľvyslancom Európskej únie v Bielorusku a ďalšími rečníkmi počas diskusie organizovanej Oxfordskou univerzitou.

Miriam Lexmann, europoslankyňa /KDH, EPP/.

O red

Odporúčame pozrieť

Miriam Lexmann: Keby sa mali dodržiavať pravidlá Euro 7, ceny osobných áut by narástli o 2000 eur

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Euro …

Consent choices