komisia
PHOTO: © European Union.

Európska komisia pracuje na takzvanej „sociálnej“ taxonómii

Európska komisia (EK) plánuje zaviesť takzvanú „sociálnu“ taxonómiu. Informuje o tom v piatok rakúska tlačová agentúra APA. Cieľom projektu je zabezpečiť, aby boli dopady investícií v Európskej únii (EÚ) sociálne udržateľné.

„Vysoký dopyt“ po dlhopisoch na financovanie projektov v oblasti sociálneho bývania alebo zdravotníctva jasne ukazuje, že investori považujú sociálne investície za príležitosť a súkromný kapitál možno nasmerovať do sociálne prospešných aktivít, uvádza sa v „dôvernom“ dokumente, o ktorom informoval v piatok nemecký denník Handelsblatt. Správu podľa denníka v mene EÚ vypracovala skupina odborníkov.

Nemecký denník die Welt s odkazom na dokument v piatok napísal, že pripravovaný systém nemá hodnotiť iba to, v akých podmienkach pracujú zamestnanci firiem a ich dodávateľov, ale aj prínos pre zákazníkov a celkovú spoločnosť. Úlohu by mala zohrávať aj ochrana spotrebiteľov a osobných údajov, ako aj otázka, či sú spoločnosti dobrými platcami daní alebo používajú agresívne metódy v záujme ich optimalizácie.

Viac..  Júlia Navaľná: „Ak chcete poraziť Putina, bojujte s jeho zločineckým gangom"

Minulý týždeň komisia zverejnila súbor pravidiel, ktoré majú smerovať súkromné investície do činností potrebných na dosiahnutie klimatickej neutrality. V rámci takzvanej taxonómie rozhodla, že v prechodnom období sú v súlade s týmto cieľom aj vybrané činnosti v oblasti plynárenstva a jadrovej energie.

(SITA)

O mam

Consent choices