hajsel
Robert Hajšel, europoslanec /SD/. PHOTO: European Union 2021.

Robert Hajšel: Treba dotlačiť Ruskú Federáciu k okamžitému zastaveniu útokov a k rokovaniam o diplomatickom urovnaní konfliktu

Aj v Európskom parlamente sme dnes vyjadrili podporu Ukrajine a solidaritu s ukrajinským ľudom. Rezolúciu vyzývajúcu na okamžité zastavenie vojenskej agresie zo strany Moskvy proti Ukrajine som samozrejme podporil aj ja. Teraz treba dotlačiť Ruskú Federáciu k okamžitému zastaveniu útokov a k rokovaniam o diplomatickom urovnaní konfliktu.

Našich východných susedov treba podporiť aj na ich ceste do Európskej únie, aj keď samotné členstvo sa bude môcť stať skutočnosťou až po splnení predpísaných kritérií. Nemali by sme preto vytvárať falošné očakávania, že sa tak stane zajtra alebo už o rok. Dnes sme ale aspoň odhlasovali výzvu na pridelenie Ukrajine štatútu kandidátskej krajiny.

Prijatiu rezolúcie predchádzalo veľké zhromaždenie europoslancov a ďalších zamestnancov europarlamentu, ktorého hlavným sloganom bolo NO WAR – NIE VOJNE.

Vojnu na Ukrajine začíname cítiť aj my doma a vďaka patrí všetkým tým, ktorí utekajúcim Ukrajincom už pomáhajú. Ja som zatiaľ k tejto pomoci prispel aspoň finančným príspevkom konkrétnym rodinám.

Viac..  Vladimír Bilčík: My dnes nastavujeme pravidlá dekarbonizácie, ktoré budú platiť o 10-15 rokov

Na záver len prosba, aby všetci oprávnene nahnevaní na Putinov režim sa snažili vyhýbať aplikovaniu akéhosi protiruského šovinizmu odsudzovaním konkrétnych ľudí iba za to, že sú Rusi, aj keď s týmto režimom nemusia mať nič spoločné.

Robert Hajšel, poslanec Európskeho parlamentu /SD/.

O red

Odporúčame pozrieť

Robert Hajšel: Ak chceme znižovať emisie skleníkových plynov, musíme dekarbonizovať priemysel

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zníženie …

Consent choices