Stefanec
Europoslanec a člen predsedníctva KDH Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union.-EP.

Ivan Štefanec: Čaká nás nielen digitalizácia priemyslu, ale aj posilnenie kybernetickej bezpečnosti štátu

Česká republika patrí k lídrom rozvoja inovácií, výskumu robotiky, priemyselného testovania a budovania centier excelentnosti. Vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH), ktorý sa zúčastňuje výjazdov Výboru Európskeho parlamentu pre priemysel, výskum a energetiku v členských krajinách EÚ hovorí, že práve susedné Česko nám môže byť v mnohom inšpiráciou. Podľa europoslanca bude pre Slovensko výzvou digitalizácia priemyslu, malého a stredného podnikania a vzhľadom na sledovanie ruskej vojenskej agresie na Ukrajine, aj posilnenie kybernetickej bezpečnosti štátu.

Slovensko a Česko kráčajú za spoločným cieľom digitalizácie spoločnosti, podnikania, efektívneho využívania služieb elektronickej verejnej správy, no v tomto vojnovom ohrození Európy aj posilňovania kybernetickej bezpečnosti štátu. V týchto ťažkých časoch, kedy dochádza aj ku kybernetickej vojne, je potrebné, aby si Slováci a Česi ešte viac pomáhali a vymieňali skúsenosti,“ vyjadril sa europoslanec. 

Viac..  Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

O mam

Odporúčame pozrieť

kyberneticke utoky

Účinnosť nadobúdajú nové pravidlá na posilnenie kybernetickej bezpečnosti inštitúcií EÚ

Nové nariadenie o kybernetickej bezpečnosti, ktorým sa stanovujú opatrenia na zabezpečenie vysokej úrovne spoločnej kybernetickej …

Consent choices