bilcik
Vladimír Bilčík, europoslanec /SPOLU, EPP/. PHOTO: redakcia/red.

Vladimír Bilčík: Verejnoprávne médiá na Slovensku nesmú šíriť dezinformácie

BRATISLAVA – Slovenské verejnoprávne médiá nesmú šíriť dezinformácie a dávať im priestor ako súčasť verejnej debaty. Počas brífingu pre novinárov to povedal poslanec Európskeho parlamentu (EP) Vladimír Bilčík (Spolu/EPP). Europoslanec zdôraznil, že je potrebné zvýšiť u verejnosti nielen mediálnu, ale tiež informačnú gramotnosť.

Europoslanec zdôraznil, že novinári potrebujú pracovať v slobodnom prostredí a mali by byť nezávislí od akýchkoľvek vonkajších vplyvov. „Serióznu žurnalistiku potrebujeme naozaj všade. Slovensko by tiež malo dobudovať Centrum proti hybridným hrozbám, ktoré sa pripravuje v gescii rezortu vnútra vrátane jeho dlhodobej udržateľnosti a odolnosti voči politickým tlakom,“ vyhlásil Bilčík. Podľa jeho slov bude v súvislosti so situáciou na Ukrajine v najbližších týždňoch a mesiacoch potrebná aj spolupráca podobných centier v rámci Európskej únie (EÚ).

Viac..  Ivan Štefanec: V Bratislave dnes zaznelo tisíc mien obetí komunizmu

Bilčík pripomenul, že dezinformačné weby nemajú mať v spoločnosti žiadne miesto a teší ho, že sa pristúpilo už aj k reálnym krokom, ktoré s nimi môžu bojovať. „Dezinformačné weby sú bezpečnostnou hrozbou, a takým spôsobom sa k nim potrebujeme postaviť,“ zdôraznil. Pripomenul, že boju s dezinformáciami by sa mali viac venovať aj veľké globálne platformy.

(SITA).

O red

Odporúčame pozrieť

elektrina

Európsky parlament schválil reformu trhu EÚ s elektrinou

Vďaka aktuálne prijatej reforme bude trh EÚ s elektrinou stabilnejší, dostupnejší a udržateľnejší. Opatrenia zahŕňajúce …

Consent choices