bilcik
Vladimír Bilčík, europoslanec /SPOLU, EPP/. PHOTO: redakcia/red.

Vladimír Bilčík: Predaj európskych pasov Putinovým oligarchom je bezpečnostné riziko

BRATISLAVA – Európsky parlament (EP) dnes schvaľuje legislatívu, ktorá má zabrániť oligarchom z prostredia ruského prezidenta Vladimira Putina získať občianstvo v krajinách Európskej únie (EÚ). Vo svojom profile na sociálnej sieti o tom informuje europoslanec Vladimír Bilčík (Spolu/EPP).

„Takzvaný predaj európskych pasov v niektorých členských krajinách, ako sú Malta či Cyprus, alebo Portugalsko pre nás v EÚ už roky predstavuje vážne bezpečnostné riziko,“ tvrdí europoslanec. Dodáva, že približne polovica ľudí, ktorí si takto zaobstarali trvalý pobyt v EÚ počas uplynulých rokoch, pochádza práve z Ruska. Ako príklad uvádza oligarchu Romana Abramoviča, ktorý je držiteľom portugalského pasu.

Bilčík je presvedčený, že predaj pasov ľuďom, korí v EÚ perú špinavé peniaze, sa mal zastaviť už dávno. Občianstvo EÚ podľa neho nesmie byť na predaj. „Voči Putinovej agresii na Ukrajine sa musíme brániť a bohatí prisluhovači kremeľského agresora musia vedieť, že oni ani ich špinavé peniaze v Európe nie sú vítaní,“ uzavrel.

Viac..  Jozef Mihál: Novela o energetickej hospodárnosti budov bude mať veľký význam aj pre Slovákov

(redakcia/SITA).

O red

Odporúčame pozrieť

elektrina

Európsky parlament schválil reformu trhu EÚ s elektrinou

Vďaka aktuálne prijatej reforme bude trh EÚ s elektrinou stabilnejší, dostupnejší a udržateľnejší. Opatrenia zahŕňajúce …

Consent choices