Putin, Lukasenko
Vladimír Putin a Alexander Lukašenko. PHOTO: © European Union.

Únia schválila ďalšie sankcie voči Rusku, opatrenia sa dotknú aj bieloruských bánk

Európska únia (EÚ) schválila štvrtý balík sankcií voči Rusku pre jeho inváziu na Ukrajinu. Ako informuje spravodajský web CNN s odvolaním sa na vyhlásenie predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej na Twitteri, najnovšie sankcie zahŕňajú ďalších 160 oligarchov, ruských politikov a tri bieloruské banky.

„Ďalej sprísňujeme sieť sankcií v reakcii na ruskú vojenskú agresiu proti Ukrajine,“ uviedla Von der Leyenová na spomenutej sociálnej a mikroblogovacej sieti. Francúzske predsedníctvo v Rade Európskej únie taktiež na Twitteri uviedlo, že veľvyslanci únie schválili „nové sankcie zamerané na lídrov a ruských oligarchov a členov ich rodín, ktorí sú zapletení do ruskej agresie proti Ukrajine“.

„Schválené cielené opatrenia vylučujú zo systému SWIFT tri bieloruské banky, objasňujú záležitosti kryptomien a dopĺňajú zoznam tovarov a materiálov, ktoré nemožno vyvážať,“ pokračovalo francúzske predsedníctvo. Ďalšie podrobnosti o najnovších sankciách uvedú neskôr v priebehu stredy v Úradnom vestníku Európskej únie.

Viac..  Fiala: Štáty EÚ si uvedomujú vplyv Ruska v Európe, je potrebné mu aktívne čeliť

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

EÚ pripravuje nový balík sankcií voči Rusku

Európska únia pripravuje 14. balík sankcií voči Rusku za jeho pokračujúcu agresiu proti Ukrajine. Informovala …

Consent choices