Europska unia
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Únia schválila štvrtý balík sankcií voči Rusku

Predstavitelia Európskej únie sa dohodli na štvrtom balíku sankcií voči Rusku pre jeho inváziu na Ukrajinu. Referuje o tom spravodajský web BBC.

Nemenované zdroje z prostredia diplomacie pre BBC uviedli, že v rámci najnovšieho balíka opatrení bude na zoznam sankcionovaných jednotlivcov pridaný ruský miliardár Roman Abramovič. Podrobnosti zatiaľ nezverejnili, no očakáva sa, že EÚ zakáže vývoz luxusného tovaru do Ruska a dovoz kľúčových tovarov z metalurgického sektora z Ruska. Očakáva sa aj zákaz nových európskych investícií do ruskej energetiky. Uvedené zdroje však tvrdia, že existujú výnimky.

Podľa nemenovaného diplomata medzi niektorými členskými štátmi vzniká čoraz zreteľnejšia „rozpor“. Pre BBC uviedol, že Poľsko a pobaltské štáty chcú prísnejšie sankcie, zatiaľ čo krajiny ako Nemecko, Taliansko, Maďarsko a Bulharsko uprednostňujú „konzervatívnejší“ prístup. Nové sankcie vstúpia do platnosti po zverejnení v Úradnom vestníku Európskej únie. Ďalšie podrobnosti o sankciách by mali oznámiť v priebehu utorka.

Viac..  Výrobky vyrobené nútenou prácou budú zakázané na jednotnom trhu EÚ

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

EÚ pripravuje nový balík sankcií voči Rusku

Európska únia pripravuje 14. balík sankcií voči Rusku za jeho pokračujúcu agresiu proti Ukrajine. Informovala …

Consent choices